Να μαζευόμαστε παιδιά!

Στόχος τους η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων φίλων και μελών του κόμματος στις εσωκομματικές κάλπες την Κυριακή, αλλά και η αξιοπρεπής παρουσία του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές σε δύο μήνες από τώρα.Με τις αρχικές εκτιμήσεις για 100.000 και πλέον φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ (έως και για 200.000 μιλούσαν προ εβδομάδας) που θα συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές να θεωρούνται πλέον μη ρεαλιστικές και τα στελέχη του κόμματος να χαμηλώνουν τον πήχη στις 50.000 και την αποφυγή κατά το δυνατόν αποδοκιμασιών, πραγματοποιήθηκαν χθες δύο συσκέψεις.Η μία έγινε στην Ιπποκράτους με τη συμμετοχή μελών της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και των γραμματέων των τομέων του κόμματος, προκειμένου να σχεδιαστεί η κινητοποίηση των αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών εντός και εκτός Αττικής (μια και ετέθη θέμα «ακινησίας», με την Τόνια Αντωνίου να καταγγέλλει «ανύπαρκτο οργανωτικό», ζητώντας «ηλεκτροσόκ» στο κόμμα) και η άλλη στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, υπό τον στενό του συνεργάτη Γιάννη Δατσέρη, αφού εκείνος βρισκόταν στις Βρυξέλλες.Σήμερα μάλιστα, αναμένεται νέα συνάντηση με στελέχη της αυτοδιοίκησης στην Ιπποκράτους, προκειμένου να ενημερωθούν και για τεχνικά ζητήματα επί της διαδικασίας της Κυριακής. Την ίδια ώρα, για την περιφέρεια θα ξεκινούν κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κινητοποιήσουν αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη εκεί, μια και οι περίπου 1000 ‘πράσινες’ κάλπες θα στηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα και μέχρι χθες δεν είχαν βρεθεί ούτε οι εφορευτικές επιτροπές.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει ένα επικοινωνιακό μπαράζ, αξιοποιώντας και την επιτυχία που φέρνει μαζί του με την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης, αλλά επικεντρώνοντας πια στα εσωκομματικά. Ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει πιθανότατα αύριο ή μεθαύριο συνέντευξη Τύπου, ενώ αύριο θα δώσει συνέντευξη και σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού. Την Παρασκευή το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ακόμα την μία και μόνη «προεκλογική συγκέντρωσή» του, στην Αθήνα. Εντός της εβδομάδας, δεν αποκλείεται να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος -κάτι στο οποίο δεν φέρεται να διαφωνεί ο Γιώργος Παπανδρέου- σε μία προσπάθεια κινητοποίησης και των βουλευτών.

Την ίδια ώρα, με την επιστροφή του από το Βέλγιο, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και για την παραίτηση του κ. Βενιζέλου από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος επιμένει στην παραίτησή του μετά από το πολυνομοσχέδιο με τις υπόλοιπες «προαπαιτούμενες ενέργειες», οι οποίες θα τεθούν επί τάπητος σε υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα ή αύριο. Έτσι, πιθανότερη ημερομηνία φέρεται η 19η Μαρτίου, η επομένη δηλαδή της εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Όσο για το υπουργείο Οικονομικών, θα το αναλάβει πιθανότατα ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος, με αναβάθμιση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ