Κρίτων Αρσένης: Δεν είχα και δεν έχω επικοινωνία με τον Παπανδρέου

Κρίτων Αρσένης: Δεν είχα και δεν έχω επικοινωνία με τον Παπανδρέου 

 

«Δεν είχα και δεν έχω κάποια επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης και πρόσθεσε ότι έχει παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ από τον Μάιο του 2013.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας στο Βήμα Fm, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια ειδική σχέση» με τον πρώην Πρωθυπουργό. Αναφορικά με την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί τόνισε:

«Ήταν μια προσωπική μου απόφαση με βάση πολιτικές διαφωνίες. Δεν παραιτούμαι, γιατί συνεχίζω και δίνω την μάχη, γιατί κάθε στιγμή που είμαι στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνω μάχη υπέρ των πολιτών, υπέρ των κινημάτων με απτά αποτελέσματα. Κατ’ αρχήν, μιλάμε για ένα θέμα, το οποίο έγινε πριν από ένα χρόνο. Έχω παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και έχω ανεξαρτητοποιηθεί τον Μάιο του 2013, είναι μια συζήτηση λίγο ενοχλητική αν θέλετε. Βεβαίως είμαι υποψήφιος με ένα άλλο κόμμα, είμαι ένας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, ο οποίος αυτή τη στιγμή θα είναι υποψήφιος με το κόμμα το οποίο εκφράζεται, ταυτίζεται πολιτικά πλήρως».

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις διαφωνίες που έχουν προκληθεί υπογράμμισε ότι «είμαι μία πρόταση που ήρθε από την κοινωνία των πολιτών για ακόμη μια φορά, δεν ήρθα ιεραρχικά μέσα στο κόμμα, δεν επιβλήθηκα της συζήτησης για το ευρωψηφοδέλτιο και από κει και πέρα έγινε μια δημοκρατική συζήτηση».

«Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σωστό στα κόμματα να υπάρχουν και διαφωνίες και συμφωνίες και να γίνεται μια συζήτηση. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια κομματική αντίδραση. Υπάρχουν άλλα κόμματα που έχουν άλλες διαδικασίες για να αποφασίζουν. Βλέπουμε, ας πούμε, τον κ. Θεοδωράκη, ότι επιλέγει ο ίδιος τους υποψηφίους του. Είναι ένα αρχηγικό κόμμα, αυτό βλέπουμε. Ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει ιδιαίτερη δημοσιότητα, βγαίνει μπροστά στην κοινωνία και επιλέγει κάποιους ανθρώπους για να είναι συνυποψήφιοι ή να είναι υποψήφιοι  στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν βλέπουμε όμως να υπάρχουν αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες θέλουν χρόνο, έχουν διαφωνίες, γιατί υπάρχει διάλογος και δημοκρατία. Έτσι είναι η δημοκρατία, έχει διαφωνίες και θέλει και χρόνο», πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ