“Η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ…”

Με ένα εκτενέστατο κείμενο, το οποίο έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε τη συγκρότηση “ρεύματος ανανέωσης” εντός του ΠΑΣΟΚ. Μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ραγκούση-Βενιζέλου βρίσκονται στο “κόκκινο”. Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν μπορεί  να θεωρηθεί το γεγονός πως η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αυτής έγινε μια μόλις ημέρα μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που είχε ως αποτέλεσμα μια και μοναδική υποψηφιότητα για την ηγεσία, αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου.Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για ρήξη στη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το ΠΑΣΟΚ, γιατί “έχουμε κατάρρευση της αξιοπιστίας του”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. “Γιατί το ΠΑΣΟΚ την ώρα που θα έπρεπε να πορεύεται με ενιαία στρατηγική, με καθαρό μήνυμα, επέλεξε την αμφισημία και τη διγλωσσία. Άρα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ξεκαθαρίζει το δρόμο που θέλει να πάρει, δεν αποσαφηνίζει τη στρατηγική του –η λογική δηλαδή του ότι “είμαστε πολυσυλλεκτικοί ίσον πατάμε σε δυο βάρκες”- αντί να μας βγάλει από την κρίση θα μας βυθίσει βαθύτερα σε αυτήν, διατηρώντας την αναξιοπιστία, συντηρώντας και αναπαράγοντας την κρίση εμπιστοσύνης”, τονίζει ο κ. Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανακαθοριστεί το ιδεολογικό και αξιακό πλαίσιο της δημοκρατικής παράταξης. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει σημάνει η ώρα της ευθύνης για την χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, και πως η πρωτοβουλία συγκρότησης του “ρεύματος ανανέωσης” μέσα στη δημοκρατική παράταξη αποτελεί το πρώτο βήμα.

“Είχα τονίσει πως σε ό,τι με αφορά, αυτή την ευθύνη είμαι έτοιμος να την αναλάβω, με τη δημόσια διατύπωση απόψεων για το μέλλον του τόπου και της παράταξης, με τη συστράτευση με όρους ισοτιμίας και ειλικρινούς αλληλεγγύης με όσους μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες και προτεραιότητες, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι”, λέει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Περιγράφοντας την πρωτοβουλία αυτή, αναφέρει πως πρόκειται μια απολύτως συλλογική προσπάθεια και χαρακτηρίζει τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο δημόσιο διάλογο από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτών και κινήσεων, “αλληλοσυμπληρούμενες και εξαιρετικά εποικοδομητικές”. Ο Παριανός πολιτικός απευθύνει κάλεσμα σε όλους, μέλη και μη του ΠΑΣΟΚ: “Πρέπει να προχωρήσουμε στη συγκρότηση αυτού του Ρεύματος, απευθυνόμενοι σε όλα τα στελέχη, τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους ή τις επιλογές τους στην προηγούμενη ή την επικείμενη εκλογή ηγεσίας. Απευθυνόμενοι ταυτόχρονα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κυρίως όσους έχουν αποφασίσει να συνδιαμορφώσουν εξαρχής και ισότιμα το μέλλον της χώρας και της δημοκρατικής παράταξης”.Η “γέννηση” της πρωτοβουλίας, θα γίνει ουσιαστικά μέσα από την ιστοσελίδα www.proxorame.gr, όπου το κείμενο θέσεων αυτό θα τεθεί από την Πέμπτη σε διαβούλευση για τον εμπλουτισμό του, τη διάδοση και υποστήριξή του σε όλη την Ελλάδα. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ