Τα σχέδια του Παππά για τη στοά της Χρυσής Αυγής

Τα σχέδια του Παππά για τη στοά της Χρυσής Αυγής

Με δομή που παραπέμπει σε στοά, φαίνεται να σχεδίαζε την εσωτερική λειτουργία της Χρυσής Αυγής η ηγεσία της, σύμφωνα με τετρασέλιδο χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα.

Το έγγραφο-ντοκουμέντο που εμπεριέχεται στη δικογραφία, δείχνει μια εμμονή στο μυστικισμό και απαίτηση τυφλής πειθαρχίας από τα μέλη.

Ένα χαρακτηριστικό σημείο είναι η αναφορά σε «ζωτικά κύτταρα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας», όπου ο συγγραφέας αναφερόμενος στον «Εβραίο» γράφει «το παράσιτο του πολιτισμού. Η ριζική ιστορική αντίθεση του ελληνικού τρόπου ζωής προς την εβραϊκή αντίληψη ζωής και τις απαξίες με τις οποίες νόθευσε το Άριο Πολιτιστικό Οικοδόμημα».

Επίσης, στο εν λόγω οργανόγραμμα της οργάνωσης, υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ «Χρυσής Αυγής» και «Λαϊκού Συνδέσμου», ενώ οι έξι Διευθύνσεις και τα Τμήματα αυτών των Διευθύνσεων φαίνεται να είναι ταυτόσημα με εκείνα που αναφέρονται στο κρυφό Καταστατικό της Οργάνωσης , το οποίο καταστατικό τα ηγετικά της στελέχη απολογούμενα ενώπιον των ανακριτικών αρχών απέρριψαν ως «ανύπαρκτο» ή «κατασκευασμένο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ