ΦΩΤΟ-Συνάντηση Άδωνι-Σπηλιωτόπουλου

ΦΩΤΟ-Συνάντηση Άδωνι-Σπηλιωτόπουλου

 

Με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του: «Επισκέφθηκα τον Υπουργό Υγείας, σήμερα που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, για να του αναπτύξω τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε να αναπτύξουμε την κοινωνική πολιτική με επίκεντρο τον δημότη, στο δήμο της Αθήνας.

Εκείνο το οποίο του ζήτησα είναι ότι, πάνω από όλα, τα υφιστάμενα δημοτικά ιατρεία πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστούν και από τέσσερα -γιατί δυστυχώς τα άλλα δύο δεν λειτουργούν- να πάνε στα επτά. Και αυτά τα επτά δημοτικά ιατρεία πάνω από όλα θα πρέπει να εξοπλιστούν, να ενισχυθούν νομοθετικά για να προχωρήσουν σε συνταγογραφήσεις, κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί άμεσα να εξυπηρετείται ο πολίτης της Αθήνας, κυρίως ο οικονομικά και κοινωνικά αδύναμος αλλά και αυτός ο οποίος είναι στην τρίτη ηλικία και έχει μια δυσκολία στη μετακίνηση.

Επίσης, θα πρέπει τα εμβόλια τα οποία αφορούν στην βρεφική ηλικία, να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσα και στην παροχή τους από τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας και βεβαίως στόχος και προοπτική μας είναι –ενδεχομένως- και το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού στην 3η Σεπτεμβρίου να μπορέσει κάποια στιγμή, αν δούμε ότι αυτό γίνεται, να γίνει ένα Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο.

Σε κάθε περίπτωση τα δημοτικά ιατρεία πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο κέντρα αστικού χαρακτήρα και προληπτικής υγιεινής. Και αυτό είναι στο δικό μας χέρι, βρήκα απόλυτη κατανόηση από τον Υπουργό Υγείας και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες  δράσεις στην κατεύθυνση αυτή. Τον ευχαριστώ και είμαι βέβαιος για την καλή συνεργασία που θα έχουμε». 

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι: «Συναντήθηκα σήμερα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος μου έθεσε μια σειρά θεμάτων και ιδεών για το πώς μπορούμε να παράσχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους Αθηναίους πολίτες. Και το θέμα της δυνατότητας συνταγογραφήσεως στα δημοτικά ιατρεία αλλά και τη δυνατότητα να βοηθήσουμε κυρίως τους αδύναμους των  συμπολιτών μας μέσα στην Αθήνα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Πρέπει να πω ότι οι ιδέες που μου ετέθησαν ήταν πάρα πολύ καλές και προσωπικά δηλώνω ότι θα είμαι «παρών» σε καθεμιά από τις δράσεις που άκουσα ότι σκοπεύει να κάνει ο συνδυασμός του κυρίου Άρη Σπηλιωτόπουλου, τον οποίο προφανώς αναφανδόν και υποστηρίζω».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ