Ποιους απειλούν με νέα βίντεο!

Ποιους απειλούν με νέα βίντεο!

Του Γιώργου Παγάνη

Ποιος θα είναι ο επόμενος «πρωταγωνιστής» των υποκλοπών και τι θα αποκαλύπτει; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα στις συζητήσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα μετά τον πολιτικό τυφώνα που προκάλεσε το βίντεο με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η Realnews αποκαλύπτει ότι το δίλεπτο βίντεο από την κρυφή κάμερα που φαίνεται ότι χρησιμοποίησε οΗλίας Κασιδιάρης δεν είναι το μοναδικό που έχει σταλεί στη Ρωσία. Μπορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής να αρνείται επισήμως ότι κατέγραψε τον διάλογο με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, όμως αποτελεί κοινό μυστικό στα κεντρικά γραφεία της οδού Μεσογείων ότι είναι αυτός που «φόρεσε» την κρυφή κάμερα, προκαλώντας πονοκέφαλο και σε άλλους βουλευτές που συζήτησαν μαζί του, σε ανεπίσημες συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άλλα πέντε ή έξι βίντεο, τα οποία είτε έχουν ήδη σταλεί είτε βρίσκονται… καθ’ οδόν για τον σέρβερ της ρωσικής πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε στη δημοσίευση του αποσπάσματος της συνομιλίας με τον Π. Μπαλτάκο.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

«Η ΕΥΠ δεν έχει καμία σχέση»

«Καμία σχέση δεν θα μπορούσε να έχει η ΕΥΠ με την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για παρακολουθήσεις κυβερνητικών στελεχών». Την επισήμανση αυτή έκαναν στη Realnews κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ότι διαθέτει στοιχεία για τηλεφωνικές επαφές του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την ποινική έρευνα σε βάρος των στελεχών του κόμματός του, αλλά και για άλλες συνομιλίες μεταξύ μελών της κυβέρνησης. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

                         

«Θα αποκαλύψω και άλλους»

Νέες «νάρκες» ισχυρίζεται ότι θα βάλει στο πολιτικό σκηνικό ο Ηλίας Κασιδιάρης και απειλεί ότι θα αποκαλύψει συζητήσεις και με άλλους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, που, όπως τονίζει, «αναφέρονται κατά του πρωθυπουργού με πιο επιθετικό ύφος από τον Παναγιώτη Μπαλτάκο». 

Μιλώντας στη Realnews, υποστηρίζει ότι ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του είχε μεταφέρει συνομιλίες του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, που αποδεικνύουν παρέμβαση σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο ο πρωθυπουργός αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια». «Ο Μπαλτάκος μού αποκάλυψε ότι ο Σαμαράς είχε βρίσει με φράσεις πεζοδρομίου τον κ. Αθανασίου και στη συνέχεια τρομοκρατημένος εκείνος πήρε τηλέφωνο την ανακρίτριαΤσάμη για να μας προφυλακίσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του πρωθυπουργού και των Νίκου Δένδια και Χ. Αθανασίου, προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του.

«Ενώπιον μαρτύρων»

Την ίδια ώρα, ο Ηλ. Κασιδιάρης «δεσμεύεται να αποκαλύψει ονόματα συγκεκριμένων βουλευτών της Ν.Δ. με τα οποία είχε ανάλογες συζητήσεις, και μάλιστα ενώπιον μαρτύρων», ενώ αφήνει υπονοούμενα για καταγεγραμμένες συνομιλίες με πρόσωπα τα οποία θα κατονομάσει εν ευθέτω χρόνω. «Την αλήθεια που ομολόγησε ο κ. Μπαλτάκος μού την έχουν εκφράσει και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ., αλλά φοβούνται να μιλήσουν δημόσια», λέει χαρακτηριστικά και τους προκαλεί ότι, αν τον διαψεύσουν, θα δώσει στοιχεία.

«Τι μου είπε ο Παναγούλης»

Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που θα ελέγξει τον ρόλο των Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου έναντι της Δικαιοσύνης. 

Για τον λόγο αυτό, ο Ηλ. Κασιδιάρης γνωστοποιεί ότι «μίλησε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, από τον οποίο ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης». «Μου απάντησε ότι θα το σκεφτεί», υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι «αυτή ήταν μια συζήτηση που είναι πολύ λογικό να γίνεται μεταξύ μελών του Κοινοβουλίου». 

Βίντεο-«πλυντήριο»

Ποια είναι, όμως, η σκοπιμότητα που εξυπηρετείται με τη δημοσιοποίηση του επίμαχου διαλόγου; «Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ομολογεί δημοσίως ότι η ιστορία των διώξεων της Χρυσής Αυγής είναι στημένη. Δημοσίευσα τη συνομιλία την ημέρα που θα συζητούνταν η παράταση της προσωρινής κράτησης των φυλακισμένων βουλευτών μας, προκειμένου κάποιοι δικαστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», εξηγεί ο Ηλ. Κασιδιάρης. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφορικά με την επιλογή του χρόνου δημοσιοποίησης του βίντεο, ο Ηλ. Κασιδιάρης παραδέχεται από σκοπιμότητα έως … εκβιασμό! 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ