Κρανιδιώτης: Δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές

Κρανιδιώτης: Δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές 

Το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Φαήλος Κρανιδιώτης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την υπόθεση Μπαλτάκου και τον απόηχο που έχει δημιουργηθεί.

«Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να βλέπω ότι μας υποδεικνύουν κάποιοι ποιους θα έχουμε υποψήφιους, τι θα πιστεύουμε, χρησιμοποιώντας τον γνωστό συκοφαντικό λόγο, όπου βαφτίζουν οποιονδήποτε έχει εθνικό λόγο και δεν είναι σαν τα μούτρα τους, ως ακροδεξιό και φασίστα», σχολίασε αρχικά ο κ. Κρανιδίώτης και συνέχισε:

«Το τι είναι ο καθένας φαίνεται από τα κείμενά του, από τις πράξεις του, από τη ζωή του. Το τι λέει ένα απολίθωμα του κρατικοδίαιτου σοσιαλισμού και υπουργός της εποχής, όταν χτίζανε τον ουρανοξύστη του χρέους, αυτός είναι ο κ. Πρωτόπαπας, οπότε ας ασχοληθεί με τα δικά του και ας αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί με τα του οίκου της».

«Εγώ διαχωρίζω την ηγεσία η οποία, άλλο αν το αρνούνται, είναι εθνικοσοσιαλιστές, αυτό που εμείς αποκαλούμε ναζί γιατί σε αυτά πιστεύουν, με τον πολύ τον κόσμο, ο οποίος είναι τσαντισμένοι, απογοητευμένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι είναι και τις αριστεράς», πρόσθεσε.

«Είναι άνθρωποι τους οποίους τους απογοητεύσαμε. Δεν είναι ούτε ρατσιστές, ούτε ναζιστές. Τους θέλω πίσω», σχολίασε.

«Το λάθος του Μπαλτάκου ήταν πρώτον αυτά που έλεγε και δεύτερον σε αυτόν τον οποίο τα έλεγε. Αν έχεις διαφωνίες και ενστάσεις με οποιαδήποτε πολιτική και έχεις θεσμικό ρόλο τα λες στον αρχηγό σου, στα αρμόδια όργανα. Αν έχεις διαφορές τέτοιες οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που ασκείται τότε παραιτείσαι. Προσωπικές στρατηγικές, δεν χωράνε», είπε ακόμα ο κ. Κρανιδιώτης.

«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να πυροβολήσει τα πόδια της και να φανεί στη βάση μας, ότι αποφασίζει το 5-6% το ποιους θα βάλουμε υποψήφιους, εγώ το αποκλείω. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να επικρατήσει ένας τέτοιος εκβιασμός από τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ακόμα ο κ. Κρανιδιώτης.

«Φαίνεται ότι ο κ. Μπαλτάκος έχει μια πλήρη διαφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης. Είναι σαφές, από αυτά τα οποία λέει, ότι ήταν μια προσωπική στρατηγική», υποστήριξε.

«Δεν απογοητεύομαι τόσο εύκολα. Μου περιποίει μεγάλη τιμή, το σύνολο της αριστεράς, να ασχολείται με εμένα. Πάει να πει ότι κάνω καλά τη δουλειά μου», τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ