Κεδίκογλου: Απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο

Κεδίκογλου: Απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο

«Τα επεισόδια που συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι αποκρουστικά και απολύτως καταδικαστέα. Και φυσικά αντιβαίνουν τους νόμους του κράτους», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και προσθέτει:

«Η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν ανέχεται  κουκουλοφόρους  να εισβάλουν σε Πανεπιστήμια, να χρησιμοποιούν βία, να χτυπούν φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να καταστρέφεται δημόσια περιουσία και να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού».

Σε σχετική δήλωση ο κ. Κεδίκογλου υπογραμμίζει ότι «δεν νοείται καμία ασυλία για οποιονδήποτε προβαίνει σε έκνομες πράξεις μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα».

«Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού, τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν εξαίρεση και η εφαρμογή τους εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών. Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και γενικά οι χώροι της Παιδείας πρέπει να είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι χώροι δράσης ομάδων βίας και παράνομων πράξεων», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καλεί «όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και όλες τις πλευρές της Πανεπιστημιακής κοινότητας να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια με δύο τραυματίες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Έτσι έγινε η επίθεση στο πανεπιστήμιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ