Έρχεται το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο

Έρχεται το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο

 

Τα πάνω κάτω στο Δημόσιο ετοιμάζεται να φέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προωθώντας αλλαγές που επηρεάζουν τόσο τα μισθολογικά δεδομένα των δημοσίων υπαλλήλων όσο και τις διαδικασίες αξιολόγησής τους.

Με πριμ παραγωγικότητας θα αμείβονται στο εξής οι αποδοτικοί δημόσιοι υπάλληλοι καθώς, όπως προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ των βασικών πυλώνων για τη διοικητική αναδιάρθρωση είναι και η διασύνδεση της επίτευξης στόχων με τις αποδοχές τους.

«Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και μισθολογικές παράμετροι. Να επαναξιολογήσουμε τις προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου χωρίς καμία πρόθεση να προχωρήσουμε ξανά σε οριζόντιες περικοπές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η διαδικασία θα εφαρμοστεί έως το τέλος του 2014, στο πλαίσιο του νέου συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού.

«Θα πρέπει να δούμε την απόδοση κάθε υπαλλήλου σε σύνδεση με τους στόχους της υπηρεσίας του», σχολίασε, και πρόσθεσε ότι η όποια πρόβλεψη για τη χορήγηση πριμ «δεν θα γίνει άκριτα σε όλους ως συμπλήρωμα του εισοδήματος».

Επισήμανε επίσης ότι δεν θα υπάρξει μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης για το Δημόσιο, η οποία έχει ήδη μειωθεί κατά 8,75 δισεκ. ευρώ από το 2009. «Συζητάμε για εργαλεία καλύτερης ανακατανομής των μισθών, ανάλογα με τα προσόντα των υπαλλήλων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ