Βενιζέλος: Η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση

Βενιζέλος: Η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση

 

«Είναι έκδηλη η αίσθηση πως η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα φάση και έχουμε τώρα στα χέρια μας μια πολύ σημαντική ευκαιρία να κάνουμε όλοι μαζί, με ενότητα, τη στροφή», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας.

Όπως τόνισε, «είναι κρίμα τη στιγμή που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με τις θυσίες τους μας έχουν δώσει αυτή την ευκαιρία, να μη την αξιοποιήσουμε και να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα και τριτεύοντα πράγματα. Είτε επειδή αυτό το επιβάλλει η αντιπολίτευση, είτε επειδή αυτό το επιβάλλει μια νευρικότητα και μια κόπωση στο εσωτερικό των κομμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, θα πρέπει, όμως, να αφήσουμε τα επουσιώδη και να κοιτάξουμε τον ιστορικό και εθνικό μας στόχο.

«Γιατί τουλάχιστον η δική μου αντίληψη δεν ήταν ποτέ μια αντίληψη κομματική, είναι πάντα μια αντίληψη εθνική, ιστορική και παρακαλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ενωθούμε σε αυτό, που είναι το εθνικά επιβεβλημένο και αυτονόητο», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικής που πραγματοποιείται στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ευρώπη συνολικά, να αναδείξει την πολιτική της στην Αφρική, ως μία μεγάλη προτεραιότητα.

«Γιατί η Αφρική είναι αναπτυξιακά η ήπειρος του μέλλοντος. Η Ελλάδα είναι μία χώρα αποδεκτή από όλες τις αφρικανικές χώρες, μία χώρα φιλική. Άρα έχουμε τεράστιες οικονομικές δυνατότητες», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι είχε διμερείς επαφές με πολλές χώρες στο επίπεδο Προέδρου τους, Πρωθυπουργού ή Υπουργού τους των Εξωτερικών.

«Είναι μία ευκαιρία για εμάς, να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματική παρουσία, τις ελληνικές εξαγωγές, να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Τα πρώτα δείγματα που έχω είναι πάρα πολύ θετικά», τόνισε.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ανέφερε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για τα δύο μεγάλα θέματα που μας απασχολούν, που είναι το Κυπριακό και η πρωτοβουλία Nίμιτς, σε σχέση με την ονομασία της ΠΓΔΜ. «Οι θέσεις της Ελλάδας είναι σαφείς, σταθερές, καθαρές και ο Γενικός Γραμματέας αυτό το εκτιμά ιδιαιτέρως», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε ακόμη με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σχημάτισε χθες τη νέα του κυβέρνηση, διόρισε τον νέο Πρωθυπουργό και υπάρχει έτσι ένα νέο ξεκίνημα στη Γαλλία, που είναι πολύ κρίσιμο για τις ευρωπαϊκές ισορροπίες, σημείωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ