ΒΙΝΤΕΟ-Μεϊμαράκης: Δεν θα επιτρέψουμε στο πεζοδρόμιο να κάνει κουμάντο

ΒΙΝΤΕΟ-Μεϊμαράκης: Δεν θα επιτρέψουμε στο πεζοδρόμιο να κάνει κουμάντο

Σκληρή απάντηση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δυσπιστία κατά του Προεδρείου της Βουλής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε: «Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, αλλά μετά από όσα άκουσα και τα μαθήματα δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού που μου έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλω να πω ότι χαιρετίζω την άποψη ότι δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, και θεωρώ ότι δεν είναι κάτι προσωπικό, είναι μια πολιτική επιλογή. Όμως η πρόταση τυχαίνει να είναι σε μένα. Εγώ είμαι το πρόσωπο και οφείλω να απαντήσω εγώ, όχι προσωπικά, κύριε πρόεδρε, καθόλου προσωπικά. Πολιτικά.»

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι Πρόεδροι της Βουλής δεν έρχονται από το πουθενά, συμπληρώνοντας πως εκλέγονται με βάση ένα πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζουν στους Έλληνες πολίτες.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας στον κ. Λαφαζάνη είπε: «Προσπαθείτε να με κάνετε κομματάρχη και να σας μιλήσω σαν νεοδημοκράτης, σας ομιλώ λοιπόν σαν νεοδημοκράτης. Ναι, το πεζοδρόμιο δεν θα το επιτρέψουμε να κάνει κουμάντο στην Αθήνα. Έτσι; Για να συνεννοούμεθα»

Κλείνοντας είπε: «Η πρόταση μομφής ήταν ένα πολίτικο παιχνίδι με τους θεσμούς. Εγώ, εφόσον η πρόταση μομφής δεν περάσει, θα συνεχίσω να ασκώ  τα καθήκοντά μου ότν κάθομαι στην έδρα, ως πρόεδρος της Βουλής, όταν δεν είμαι στην έδρα όμως, είμαι και παραμένω ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που δίνει τον αγώνα του για να προχωρήσει αυτή η χώρα εμπρός.» 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ