ΒΙΝΤΕΟ-Πέρασε το πολυνομοσχέδιο-Διαγραφή Ν. Κακλαμάνη και «όχι» στο αρ. 2 από τον Παπανδρέου

ΒΙΝΤΕΟ-Πέρασε το πολυνομοσχέδιο-Διαγραφή Ν. Κακλαμάνη και «όχι» στο αρ. 2 από τον Παπανδρέου

Με 152 ψήφους υπερψηφίστηκε το αρ. 1 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και με 151 ψήφους το άρθρο 2. Ο Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, ψήφισε ναι στο άρθρο 1 και παρών στο άρθρο 2, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, ψήφισε παρών στο άρθρο 1 και ναι στο άρθρο 2 ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης, απουσίαζαν από την ψηφοφορία και με επιστολή τους εκδήλωσαν την πρόθεση τους για υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, χωρίς ωστόσο η επιστολή να επέχει θέση ψήφου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη για την διαγραφή του

Mε αφορμή τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.

Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».

 

 Δείτε το βίντεο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ