ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Πρόταση μομφής για το προεδρείο αν δεν γίνει δεκτή η δυσπιστία

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Πρόταση μομφής για το προεδρείο αν δεν γίνει δεκτή η δυσπιστία

Πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που το προεδρείο δεν εγκρίνει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του θα καταθέσει την πρόταση μομφής με βάση το άρθρο 150 του κανονισμού της Βουλής καθώς, εάν δεν γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας, τότε θα πρόκειται για ένα «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα δεν θα τα κάνετε κουρέλια επειδή έτσι σας ορίζουν οι δανειστές».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για απόρριψη της πρότασης ως απαράδεκτης και έθεσε ζήτημα εκπροσώπησης της κυβέρνησης καλώντας τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση.

«Ποιος εκφράζει τον Πρωθυπουργό; Μοιάζει με το τέρας με τα δύο κεφάλια, που άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος», τόνισε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας αιχμές για την καταρχήν δέσμευση του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για αποδοχή της πρόταση από την κυβέρνηση.

Τέλος διευκρίνισε ότι η προθεσμία του εξαμήνου από την κατάθεση της προηγούμενης πρότασης δυσπιστίας δεν ισχύει σε περίπτωση κατά την οποία η προγενέστερη αφορά τον Πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενώ η παρούσα αναφέρεται σε μεμονωμένο στέλεχος της κυβέρνησης.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ