ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για τον Στουρνάρα-Διέκοψε τη συνεδρίαση η Βουλή

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για τον Στουρνάρα-Διέκοψε τη συνεδρίαση η Βουλή

Πρόταση δυσπιστίας για τον Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο Αλέξης Τσιπράς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ως έναν από τους κύριους υπεύθυνους για την «ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας» και ζήτησε την διακοπή της διαδικασίας συζήτησης του πολυνομοσχεδίου προκειμένου να αποφασίσει η Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

Επίσης, έκανε λόγο για ένα «έγκλημα» που συντελείται εις βάρος του ελληνικού λαού με μια «εκστρατεία εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο αυτό που επιχειρείται σήμερα. Σε τρείς ώρες ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» προωθεί μια διπλή εκκαθάριση , τόσο στις τράπεζες όσο και στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.

«Αυτή είναι μια ντροπιαστική συνθηκολόγηση ανάμεσα στην κυβέρνηση σας και την τρόικα. Ένα προκλητικό δούναι και λαβείν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το δόγμα του αντικομμουνισμού, όπως εκφράστηκε από τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, που αποτελεί ανεπίσημη κυβερνητική θεωρία ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η παραμονή Χατζηδάκη στην κυβέρνηση αποτελεί μείζον ζήτημα ηθικής τάξης».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως το μνημόνιο μονιμοποιείται και γίνεται καθεστώς παρά τις αντίθετες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

«Το μνημόνιο με εσάς δεν τελειώνει. Μονιμοποιείται και γίνεται καθεστώς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

Τσίπρας: Η χώρα δεν έγινε ακόμα προτεκτοράτο

Για ένα τραγελαφικό εκβιαστικό δίλλημα που θέτει η κυβέρνηση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

«Χαίρομαι που ακούω τον υπουργό Επικρατείας, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, να αποδέχεται και μάλιστα άμεσα, όπως ορίζει ο κανονισμός να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «τραγέλαφο» το δίλλημα που θέτει η κυβέρνηση για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που η χώρα δεν λάβει τη δόση του δανείου και ξεκαθάρισε πως οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες πρέπει να γίνουν σεβαστές και να καθοριστούν από τον κανονισμό της Βουλής και όχι από τους δανειστές.

«Σήμερα το ίδιο επιχείρημα το επαναφέρετε εδώ ως φάρσα. Η χώρα δεν έγινε προτεκτοράτο ακόμα, όσο υπάρχουμε εμείς εδώ να δίνουμε μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού μας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Δείτε το βίντεο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ