Οι διάλογοι Μητσοτάκη-τρόικας για το Δημόσιο

Οι διάλογοι Μητσοτάκη-τρόικας για το Δημόσιο

Συνολική αλλαγή της ατζέντας, με ποιοτικούς στόχους για την αναβάθμιση του Δημοσίου, πέτυχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κλείσιμο των πολύμηνων διαπραγματεύσεων με την τριάδα Τόμσεν-Μορς-Μαζούχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής:

Α) Η τρόικα βρίσκεται ένα βήμα από το να ανάψει «πράσινο φως» στο πάγιο αίτημα του κ. Μητσοτάκη. Να μετρήσουν στις 15.000 συμφωνημένες απολύσεις του 2013-2014 οι συμβασιούχοι, που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές και εν συνεχεία απολύθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η τρόικα είναι κοντά στο να πει «ναι». Περίπου 1.700 υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει, λόγω έκδοσης απορριπτικής δικαστικής απόφασης, και θα προσμετρηθούν στον τελικό στόχο.

Β) Η ελληνική πλευρά πρότεινε και τελικά έγινε αποδεκτό να μετρήσουν στο υφιστάμενο πρόγραμμα της κινητικότητας οι αναγκαστικές μετακινήσεις περίπου 3.500 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, κυρίως εφοριακών, οι οποίες πρόεκυψαν από τη μνημονιακή υποχρέωση για καταργήσεις-συγχωνεύσεις ΔΟΥ.

Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν, μετακινήθηκαν στις νέες υπηρεσίες τους για την κάλυψη αναγκών. Η Τριμερής, έπειτα από εξάμηνη διαπραγμάτευση, δήχθηκε ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις αποτελούν κινητικότητα αφού σε πολλές περιπτώσεις η μεταφορά εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σε διαφορετική πόλη, απομακρυσμένη από τον αρχικό τόπο κατοικίας ή ακόμα και σε άλλο νομό. «Εάν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα μας, δεν θα πιάναμε το στόχο των 25.000 διαθεσιμοτήτων. Ήταν το plan b, που ρίξαμε στο τραπέζι των συζητήσεων, επιμείναμε σε αυτό και τελικά πέρασε», τόνισε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ