Καρατζαφέρης: Το ευρώ είναι κηδειόσημο

Καρατζαφέρης: Το ευρώ είναι κηδειόσημο

Ο πρόεδρος του Λ.Α.ΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη δραχμή αλλά και τις ευρωεκλογές.

Υπάρχει η πάγια επιθετική πολιτική της τρόικα που έχει να κάνει με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Όταν δημιουργείς μείωση μισθών και συντάξεων αυτομάτως λειτουργείς υφεσιακά στην αγορά», σχολίασε αρχικά ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε:

«Μου κάνει εντύπωση ότι επιμένουν να αντιμετωπίσουν την ύφεση, με… ύφεση. Αυτό είναι αντιφατικό».

«Δεν βλέπω εναλλακτική πολιτική. Διαπιστώνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακολούθημα της κυβερνητικής πολιτικής. Το ακριβό Ευρώ είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για την χώρα μας να κυβερνήσει», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Το ακριβό ευρώ είναι θανατηφόρο. Αν δεν μπορούμε να πιέσουμε να γίνει ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο, δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Για να έχεις νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει πρώτον με επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα και 2ον να υπάρξει ένα εσωτερικό νόμισμα, που θα είναι το ομόλογο για μια περίοδο συγκεκριμένη. Το ευρώ είναι κηδειόσημο».

«Θα είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές. Θα είμαι και εγώ υποψήφιος. Από το 2004 έχουμε μια καλή παράδοση στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ποιοι θα είναι επάνω», σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ