Το γάλα προκαλεί “πονοκέφαλο” στη συγκυβέρνηση

Το γάλα προκαλεί “πονοκέφαλο” στη συγκυβέρνηση 

 

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου γνωρίζουν τις επιφυλάξεις τόσο ορισμένων βουλευτών της ΝΔ, όσο και ορισμένων του ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ότι αφορά το γάλα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά σημειώνουν ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να παίξει κορώνα-γράμματα τις θυσίες των Ελλήνων πολίτων στο σημείο που έχουμε φτάσει και μάλιστα πριν επιστραφεί το κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες.

Παράλληλα, αναγνωρίζουν το σύνθετο της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και βεβαίως την ψυχολογική επιβάρυνση των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς έχουν κληθεί να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο φορτίο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν “κλειδί” την πλήρη ενημέρωση των μελών για τις πτυχές της συμφωνίας. Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν αναλάβει ειδικό ρόλο ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ ενώ από το στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά αλλά και το στενό επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και εξετάζουν πιθανές αλλαγές στα ζητήματα κυρίως στο γάλα.

Στο ίδιο πλαίσιο, πιθανότατα αύριο απόγευμα θα υπάρξει ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προς του βουλευτές ΝΔ επιδιώκοντας να καμφθούν οι οποίες ενστάσεις έχουν διατυπωθεί κυρίως από βουλευτές της επαρχίας .

Σύμφωνα με τη ΔΤ, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η συμβιβαστική πρόταση των κτηνοτροφιών ενώσεων που κόμιζε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν περπατάει καθώς προσκρούει στη συμφωνία αλλά και τις έντονες πιέσεις από πλευρά της Κομισιόν για εναρμονισμένες πρακτικές. Από το υπουργείο Ανάπτυξης  δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην σημασία του σήματος της ελληνικής προέλευσης και στόχος είναι να δοθεί ώθηση στις ελληνικές επιχειρήσεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ