Σταθάκης: Για πέταμα οι προτάσεις του ΟΟΣΑ

Σταθάκης: Για πέταμα οι προτάσεις του ΟΟΣΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα ανοιχτά μέτωπα του γάλακτος, των φαρμάκων .

«Οι βασικές προτάσεις που υπάρχουν στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι για πέταμα. Στο γάλα, η Ελλάδα παράγει 30% λιγότερο γάλα από ότι προβλέπει η ποσόστωση που έχουμε από την ευρωπαϊκή ένωση και πουλάει το φρέσκο γάλα τηρώντας ακριβώς τη χρονική προθεσμία που προβλέπεται από την ευρωπαϊκή ένωση», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή, δυνατή γαλακτοβιομηχανία και πολύ εξαγωγική αν συνυπολογίσουμε τα παράγωγα του γάλακτος. Το διακύβευμα θα ήταν μόνο η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής».

«Αλλάζει όλο το σύστημα παστερίωσης και το ποιος μπορεί να φέρει αυτόν τον τίτλο. Κάνουμε όλη αυτή τη φασαρία για να διευκολύνουμε εισαγωγές γάλακτος, το οποίο στην προτίμηση των καταναλωτών, δύσκολα θα εισαχθεί», πρόσθεσε.

«Έχουμε τα περισσότερα φαρμακεία ανά κάτοικο. Ένας κλάδος υπέρ ανεπτυγμένος. Το ποσοστό κέρδους είναι ορισμένο από το κράτος. Δεν κερδοσκοπούν κάποιοι. Δεν είναι ελεύθερη η αγορά», σχολίασε για τα φάρμακα.

«Στη βουλή θα έρθει το νομοσχέδιο το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τα τρία άρθρα. Η πεποίθηση μας είναι ότι αν υπάρχει συμφωνία η οποία περιλαμβάνει θέματα τα οποία θα έρθουν μετά τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευθεί ότι αυτό που θα καταθέσει προς ψήφιση δεν θα έχει ‘ουρά’», σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ