Κεφαλογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Κεφαλογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, το ενδεχόμενο νέου μνημονίου αλλά και την εικόνα της μαθητικής παρέλασης.

«Προς το παρόν είμαι επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι με 42 υποψηφίους χωρούν πολύ και πιθανών θα είναι και το δικό μου το όνομα», σχολίασε αρχικά ο κ. Κεφαλογιάννης επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το την υποψηφιότητά του.

«Ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα έπρεπε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις όπως επέβαλε η τρόικα, έχει τελειώσει οριστικά», είπε ακόμα και συνέχισε:

«Αυτοί οι οποίοι ουσιαστικά επέβαλαν τα μέτρα, η τρόικα και το ΔΝΤ, έχουν άλλα πρότυπα. Όλα γίνονταν στον Προκρούστη. Τώρα που η Ελλάδα έχει βρει τον δρόμο της, όπως και οι άλλες χώρες του Νότου, οι συμφωνίες θα γίνονται σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε τεχνοκρατικό».

«Δεν θα ξαναμπεί η Ελλάδα στον φαύλο κύκλο με τα δανεικά. Ασφαλώς και θα παρθούν μέτρα τα οποία θα τα αποφασίζει ο Ελληνικός λαός, θα το αποφασίζουν οι χώρες του Νότου», πρόσθεσε.

«Θέμα δημοψηφίσματος δεν υπάρχει και κακώς το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι και μετά τις Ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα είναι του Αντώνη Σαμαρά και η βουλή δεν θα αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και πολύ φοβάμαι ότι θα περάσει από κάτω», σχολίασε ακόμα.

«Εμείς στόχο έχουμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές», τόνισε, ενώ για την εικόνα των παρελάσεων είπε:

«Η εικόνα της μαθητικής παρέλασης δεν είναι εικόνα χώρας που λειτουργεί εύρυθμα και δημοκρατικά. Αλλά δεν είναι επίσης, αυτό το οποίο είδαμε στο προηγούμενο διάστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση, να μην εκπροσωπείται από κανένα βουλευτή της ή εκπρόσωπό της και να στείλει δικά της στελέχη σε κάθε παρέλαση σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργούν επεισόδια, και να η Ελλάδα να δίνει μια εικόνα σε όλη την Ευρώπη, ότι είναι υπό διάλυση. Ο πολίτης να δει την παρέλαση. Οι μειοψηφίες που δημιουργούν τα προβλήματα, αυτοί είναι που είναι υπόλογοι σε αυτή τη φάση».

«Καμία ρύθμιση από το γάλα δεν θα είναι το θέμα που θα δημιουργήσει προβλήματα για την κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα παίρνει τη δόση, ότι μας δίνουν την ευκαιρία να βγούμε στις αγορές, να φαίνεται ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις», τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ