Γρηγοράκος: Έχω πολύ καλή σχέση με τον Μιχελάκη

Γρηγοράκος: Έχω πολύ καλή σχέση με τον Μιχελάκη

 

Για το αλαλούμ που προκλήθηκε με αφορμή την τροπολογία για την απέλαση των μεταναστών, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον υπουργό, Γιάννη Μιχελάκη και συνεργάζονται «άψογα».

 «Πρώτα απ’ όλα, έχω μια πάρα πολύ καλή σχέση με τον κ. Μιχελάκη στο υπουργείο. Είναι τόσο καλή η σχέση, που ίσως δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι συνεργαζόμαστε άψογα. Αυτό που έγινε χθες, ήταν μια νομίζω δυσαρμονία μεταξύ του υπουργού αναπληρωτή και του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης, του κ. Μπαλτάκου. Δεν ήταν θέμα υπουργού. Ήταν πολύ σημαντικό το άρθρο 19 και θα το επαναφέρουμε την ερχόμενη εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας στο Βήμα Fm και συμπλήρωσε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει θέμα ανάμειξης του κ. Μιχελάκη και ότι οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές. Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στο νομοσχέδιο και πιστεύω ότι δεν είχε ενημερωθεί πλήρως τι είχε γίνει».

«Ο κ. Μπαλτάκος, ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, έχει δικαίωμα, όπως και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, σε ορισμένα θέματα που θέλουν νομοθετικές ρυθμίσεις ή όταν υπάρχουν θέματα που δεν πάνε καλά στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο κτλ. και πρέπει να γίνουν διορθώσεις. Υπήρχε μια διόρθωση στο άρθρο 19, για το οποίο είπα αν ήταν υπόψη και του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, διότι είχαμε συζητήσει πάρα πολύ και με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Μιχελάκη και τον κ. Συρίγο, τον γενικό γραμματέα Μετανάστευσης, και τον κ. Ιωαννίδη και τον κ. Αθανασίου και είχε γίνει μια πολύ καλή προεργασία, διότι υπήρχαν προβλήματα στο μεταναστευτικό. Και ενώ πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και πήγαμε καλά και στην Επιτροπή και όλα τα κόμματα είχαν πει ότι πάμε καλά, παρότι υπήρχαν κάποιες διορθώσεις, με την παρέμβαση αυτή στη Βουλή τινάχτηκε το κλίμα στον αέρα. Γιατί; Διότι όταν έμαθα τι έγινε, είπα ότι θα την καταθέσω τη ρύθμιση, διότι γνωρίζω και ως υπουργός και ως βουλευτής, τόσα χρόνια στο Κοινοβούλιο, ότι πρέπει να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά να είναι υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Αυτή, λοιπόν, τη ρύθμιση, την κατέθεσα και είχε ενημερωθεί και η κυρία Μάλστρεμ, η αρμόδια Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Δεν έκανα του κεφαλιού μου όταν μίλησα το πρωί με τον κ. Βενιζέλο. Κανένας υπουργός δεν κάνει του κεφαλιού του, αλίμονο. Έχει κάνει κάποιες συνεννοήσεις. Δεν ξέρω τι κάνει (ο κ. Μπαλτάκος). Ξέρω εγώ, μιλάω για μένα, ότι δεν κάνω του κεφαλιού μου και ενημερώνω τον πρόεδρό μου. Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Μπαλτάκος. Όταν του είπα (του κ. Βενιζέλου), μου είπε ότι θα αποσυρθεί αυτό και θα συνεννοηθεί με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Σταμάτη και αυτό έκανα κι εγώ. Γιατί αυτό το θέμα δεν έστεκε νομικά με την άποψη του κ. Συρίγου και των συμβούλων μου στη γενική γραμματεία Μετανάστευσης, του κ. Χρονόπουλου και του γενικού διευθυντή, του κ. Κιντή», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Είχαμε συνεννοηθεί για το άρθρο 19. Το νομοσχέδιο ήταν καιρό στη διαβούλευση και είχαν γίνει συζητήσει και επί Κουβέλη ακόμα. Ήταν ένα νομοσχέδιο πάρα πολύ καλό και το άρθρο 19 καλά σμιλευμένο, με πινελιές την τελευταία στιγμή. Είχε γίνει μια συμφωνία πάρα πολύ καλή και με τις άλλες δυνάμεις του Κοινοβουλίου και δεν ήταν τυχαίο αυτό. Και στην κορυφή είχε γίνει συνεννόηση. Ο κ. Μπαλτάκος ήταν ενήμερος πλήρως για το άρθρο 19. Δεν ξέρω τι ήθελε… Δεν είμαι υπουργός εγώ που θα εκφράζω τις προσωπικές απόψεις κανενός στο Κοινοβούλιο. Εκφράζω τις απόψεις της κυβέρνησης, η οποία είναι ειδικού τύπου και εκφράζεται από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και αυτούς εκφράζω όταν πηγαίνω εγώ στο Κοινοβούλιο».

«Θα μπορούσαμε να το έχουμε διαχειριστεί καλύτερα το θέμα. Συνήλθε μετά ένα όργανο στο Κοινοβούλιο με τον κ. Αθανασίου, τον κ. Βορίδη, τον κ. Τριαντάφυλλο, τον κ. Κουκουλόπουλο στο γραφείο του κ. Σταμάτη και ήμουν σε επαφή με τον κ. Βενιζέλο, όπως και ο κ. Σταμάτης. Ενώ είχε φτιαχτεί το κείμενο, ρετουσαρίστηκε με τον κ. Αθανασίου που το έχει ετοιμάσει εκείνος το νομοσχέδιο και είναι γνώστης, η διαδικασία είχε προχωρήσει και ο πρόεδρος είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των εργασιών του Κοινοβουλίου και έτσι θα το φέρουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Ήταν μια κακή εμφάνιση της κυβέρνησης σε ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να μην έχουμε σύγκρουση σε ένα τέτοιο θέμα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ