Κοντονής: Δεν θα ξεφύγει η Ελλάδα από τα μνημόνια

Κοντονής: Δεν θα ξεφύγει η Ελλάδα από τα μνημόνια

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πιθανότητα εξόδου στις αγορές, τη ρύθμιση του χρέους, καθώς και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν το βλέπω δυνατό και δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι ένα μικρό προεκλογικό τρικ, θα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να ξεφύγει από τα μνημόνια», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Ο κ. Σόιμπλε έχει ανακοινώσει το τρίτο μνημόνιο κατά τον Απρίλιο – Μάιο. Ε, τώρα που είναι οι ευρωεκλογές θα το πάνε Ιούλιο».

«Αν ζητήσει η Ελλάδα ένα μικρό ποσό με ένα υψηλό επιτόκιο, δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να μην της τα δώσει», πρόσθεσε.

«Η ρύθμιση του χρέους δεν μπορεί να γίνει κατ’ αρχήν με μονομερής ενέργειες. Δεν μπορούν να μας καταστήσουν αποικία χρέους εις το διηνεκές», τόνισε ο κ. Κοντονής και σχολίασε:

«Το θέμα είναι καταρχήν να συνεννοηθούμε για το μέγα ζήτημα του χρέους. Δεν είναι πρόθεσή μας να γίνει κάτι με μονομερής ενέργειες. Λέμε πράγματα τα οποία έχουν συμβεί στην πολιτική ιστορία της Ευρώπης, εδώ και δεκαετίες».

«Εμείς, όταν μπαίνουμε σε αυτόν τον διάλογο, λέμε ποια είναι η διάθεσή μας αλλά λέμε ότι αν βρεθούμε προ τετελεσμένων και απειλών θα προχωρήσουμε σε απευκταίες ενέργειες. Αυτό δεν το είχε πει κανένας», είπε ακόμα ο κ. Κοντονής και τόνισε ότι «η αλλαγή των συσχετισμών πρέπει να γίνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι αυτό παλεύει η Ευρωπαϊκή Αριστερά. Να ενεργοποιήσει την παράταξη της εργασίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συνομιλεί με τους πάντες και θα θέτει υποψήν τους το πρόγραμμα και τις προγραμματικές τους θέσεις, ακόμα και αν δεν είναι αρεστές. Ξέρουμε ότι δεν είναι αρεστή η πρότασή μας να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ