ΒΙΝΤΕΟ-Γιούνκερ: Είμαι εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις των Ελλήνων

ΒΙΝΤΕΟ-Γιούνκερ: Είμαι εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις των Ελλήνων

Εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών, δήλωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο MEGA.

«Παρακολουθώ την ελληνική υπόθεση εδώ και τέσσερα χρόνια και είμαι βαθύτατα εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, του Έλληνα Πρωθυπουργού, όπως επίσης και τις επιδόσεις των Ελλήνων πολιτών. Γνωρίζω ότι συχνά αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης», ανέφερε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε:

«Σε ό,τι αφορά τα άλλα μέρη, δηλαδή τους πιστωτές, πρέπει να εξετάσουν εάν χρειάζονται περαιτέρω βήματα. Είμαι, όμως, εντυπωσιασμένος από τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις των Ελλήνων».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει νέο μνημόνιο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε:

«Δεν είμαι πλέον Πρόεδρος του Eurogroup, οπότε δεν μπορώ να δώσω ξεκάθαρη απάντηση. Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, θα πρέπει να ελέγξει τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, καταστήσαμε σαφές τον Νοέμβριο του 2012 πως ό,τι είναι αναγκαίο να γίνει για να στηρίξουμε την Ελλάδα υπό τις συνθήκες που περιγράψαμε τότε, θα γίνει. Καθώς η Ελλάδα συμπεριφέρεται με σωστό και δίκαιο τρόπο και τηρεί τις απαιτήσεις, τις κυριότερες τουλάχιστον, της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, θεωρώ ότι θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις».

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ