ΒΙΝΤΕΟ-Βαριές κουβέντες από Κακλαμάνη-Κουτσούμπα στη βουλή

ΒΙΝΤΕΟ-Βαριές κουβέντες από Κακλαμάνη-Κουτσούμπα στη βουλή

 

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη βουλή μεταξύ του Απόστολου Κακλαμάνη και του Ανδρέα Κουτσούμπα.

Αφορμή ήταν τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος της βουλής αναφορικά με την τροπολογία με την οποία παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου των πόθεν έσχες, της περιόδου 1974- 2012.

Ο κ. Κακλαμάνης, ασκώντας σκληρή κριτική, χαρακτήρισε την τροπολογία αντισυνταγματική, αντίθετη στον κανονισμό της βουλής, αλλά και αντίθετη στο “ήθος ενός κοινοβουλίου που δεν μπορεί να υποτάσσεται στο ό,τι ο εκάστοτε ένοικος του Μαξίμου θα παραγγέλνει”. 

 “Ο Πρωθυπουργός που εγώ στηρίζω με την ψήφο μου να έρθει εδώ και να μας πει γιατί δεν θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος για το πόθεν έσχες. Για ποιους κόπτεται;” είπε ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος σημείωσε ότι ότι ορθώς έχει γίνει υπαινιγμός περί μεθόδευσης.

Αυτή του η φράση ήταν που έφερε και την παρέμβαση του αντιπροέδρου της βουλής Γιώργου Καλαντζή ο οποίος είπε ότι αυτός ο υπαινιγμός δεν είναι ορθός. Επικράτησε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο για λίγο, με τον κ. Κακλαμάνη να τον καλεί να κατέβει από το προεδρείο εάν θέλει να έχει άποψη.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Κακλαμάνης είπε επίσης ότι “την πατριωτική, την υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ την καπηλεύονται  και την εκμεταλλεύονται για να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ”. “Και η πρώτη ευθύνη γι αυτό βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος με το οποίο για να υπάρξει σταθερότητα και να βγει η χώρα από την κρίση το ΠΑΣΟΚ συμπράττει”, συμπλήρωσε.

 

 

 

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε σκληρή απάντηση στον κ. Κακλαμάνη. Μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε ότι κάνει κατάχρηση του αξιώματός του (πρώην πρόεδρος βουλής) και με τη συμπεριφορά του καταργεί ο ίδιος τον κανονισμό της βουλής.  Μάλιστα, έκανε λόγο για “κατάντια του κανονισμού της βουλής” από τον μεγαλύτερο σε θητεία στην αίθουσα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ