Προκλητικοί Μιχαλολιάκος-Παππάς μέσα από τη φυλακή

Προκλητικοί Μιχαλολιάκος-Παππάς μέσα από τη φυλακή

 

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα 

 

Το …καλωσόρισμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά στις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαιώνουν μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που βρέθηκαν στον Κορυδαλλό για να ακροαστούν τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Καλώς τους, δείτε τι ωραία που είναι εδώ, γιατί δεν αποκλείεται να σας φέρουν μία μέρα», φέρονται να τους είπαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε κάπως ανήσυχος και μάλλον φοβισμένος, αν και προσπαθούσε να δείξει επιθετικός, ενώ πιο δεικτική και ιδιαιτέρως σκληρή ήταν η συμπεριφορά του Χρήστου Παππά. Ο τελευταίος αποκάλεσε «περιοδεύοντα θίασο» την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, εμφανίστηκε σκληρός και επιθετικός και χτύπησε την πόρτα πίσω του φεύγοντας, ενώ δεν είχε δεχθεί καμία ερώτηση.

Είρων εμφανίστηκε κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Λαγός που στην ερώτηση τι ήθελε τα φυσίγγια, απάντησε «για να τα βλέπω κάθε πρωί να τα καμαρώνω». Αντιστοίχως, σε ειρωνικό ύφος, δήλωσε ότι ήθελε τα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου για να …σκοτώσει τέσσερις-πέντε, και τις φωτοβολίδες για την ημέρα της επανάστασης.

Όλοι τους πάντως μίλησαν για κατασκευασμένες κατηγορίες και καταφέρθηκαν κατά της Δικαιοσύνης, περιγράφοντάς την ως κατευθυνόμενη. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και παραδέχθηκαν ως πλημμέλημα όμως την οπλοκατοχή. Μετά από την κατ’ ιδίαν εξέτασή τους πάντως στη γραμματεία των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η Επιτροπή Δεοντολογίας απεφάνθη υπέρ της άρσης ασυλίας τους με επτά ψήφους υπέρ και μία κατά (του χρυσαυγίτη βουλευτή), καθώς η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είχε αρνηθεί να τους συνοδεύσει στις φυλακές, κάνοντας λόγο για απαξίωση της διαδικασίας.

Στη στάση των ΑΝΕΛ και της κ.Κόλλια-Τσαρουχά μάλιστα φέρεται να αναφέρθηκε ο Χρήστος Παππάς.

Η διαδικασία διεκόπη για τους Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, που προτίμησαν να αποστείλουν υπόμνημα, προκειμένου αυτό να μελετηθεί και η Επιτροπή να αποφανθεί σχετικά. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία προγραμματίζεται να τελειώσει την επόμενη εβδομάδα, με την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας να προγραμματίζεται για την επόμενη Τετάρτη.

Αν τότε δεν καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκ νέου μία μέρα μετά, την Πέμπτη, ενώ άγνωστο παραμένει και αν η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνολικά, ή θα «σπάσει» σε δύο συνεδριάσεις, δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν θετικές εισηγήσεις υπέρ της άρσης ασυλίας συγκεκριμένων βουλευτών από την Επιτροπή. 

 

Πηγή:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ