Στη Βουλή τα αιτήματα για άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

Στη Βουλή τα αιτήματα για άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

 

Ο Δημήτρης Κουκούτσης είναι ο πρώτος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που προσήλθε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Επιτροπή συνεδριάζει αυτή την ώρα, προκειμένου να συντάξει εισήγηση αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών Αντώνη Γρέγου, Κώστα Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του ανεξάρτητου πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται και για τον Νίκο Μίχο για το αδίκημα της οπλοκατοχής και την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Κλιμάκιο της Επιτροπής θα μεταβεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ακούσει τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας για τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη. Για τους πρώτους τρεις, η άρση ασυλίας είχε ζητηθεί για τη συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για τον κ. Κασιδιάρη για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται ότι έχει από παλαιότερα αρθεί ασυλία για τον Νίκο Μίχο και τον Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ