Τσίπρας: Να τελειώνουμε με το παλιό για να αρχίσουμε κάτι νέο

Τσίπρας: Να τελειώνουμε με το παλιό για να αρχίσουμε κάτι νέο

«Η ώρα μας, έφτασε. Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός. Η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

«Η τριπλή εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι όχι απλώς κρίσιμη, αλλά μάχη ζωής και θανάτου, για την πατρίδα και το λαό μας. Το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση των λόγων μου», είπε και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα με όσους τον τελειώνουν καθημερινά. Να τελειώσει πριν τον αποτελειώσουν. Πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα».

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαίου είναι η τελευταία ελπίδα για τον ελληνικό λαό», επισήμανε, «όχι μόνο για τους αριστερούς, για τους ριζοσπάστες, για τους κομμουνιστές, αλλά για τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε πολίτη, τον κάθε εργαζόμενο, όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες, για όποιον πιστεύει ότι η σωτηρία της πατρίδας και των ανθρώπων της έρχεται πρώτη».

Μίλησε για «παρωδία» διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Τρόϊκα και για το πλεόνασμα στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση είπε ότι είναι “βαμμένο με αίμα”. “Στη χορωδία των εκβιασμών εις βάρος του λαού έχει μπει και το διαβόητη πλεόνασμα”, σημείωσε και παρατήρησε:

«Πως το άλλαξαν το τροπάρι; Δεν τους αφήνει, λένε, η τρόικα να μοιράσουν στους ένστολους και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κι αυτοί παλεύουν σκληρά να αλλάξουν την απόφασή της. Παλεύουν πολύ σκληρά! Μάλιστα!! Θυμάστε τη δήλωση του κυρίου Στουρνάρα πριν λίγο καιρό;  Όταν ομολόγησε ότι η κυρία Λαγκάρντ του πρότεινε να στηρίξει πρόταση του ΔΝΤ για σημαντικό κούρεμα του χρέους; Κι ο ίδιος αρνήθηκε επειδή ο Σόιμπλε του είχε πει “Γιάννη ξέχασέ το”; Τόσο σκληρά διαπραγματεύονται. Γιάννη ξέχασέ το -και το ξεχνούν!! Εμείς δεν μπαίνουμε στο κόπο να αμφισβητήσουμε λογιστικά το πλεόνασμα.

Όχι γιατί δεν ξέρουμε με τι αλχημείες και τι κόλπα στα όρια της απάτης κατασκευάζουν τους αριθμούς που τους βολεύουν. Αλλά γιατί το κύριο και το βασικό για μας είναι άλλο: Το πλεόνασμα αυτό είναι βαμμένο με αίμα.

Είναι προϊόν αφάνταστης δυστυχίας και απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα του Σαμαρά, του Δένδια, του ‘Αδωνι, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα, και όλων όσοι τρώνε το πολιτικό τους ψωμί από το χέρι της Μέρκελ. Φτάνει! Αρκετά! Να τελειώνουμε με το παλιό για να αρχίσουμε κάτι νέο και ελπιδοφόρο».

 

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ