Σταθάκης: Ο κόσμος θέλει αλλαγή πολιτικού σκηνικού

Σταθάκης: Ο κόσμος θέλει αλλαγή πολιτικού σκηνικού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για τα θέματα Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις αξιώσεις της κυβέρνησης ότι τελειώνει το μνημόνιο.

«Το μόνο που τελειώνει τον Μάιο είναι η χρηματοδότηση από τους ετέρους. Το μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο του 2016. Υπάρχει ένα 20% ακόμα μέτρων, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2014 και το 2015», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Το καλοκαίρι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγούμε στις αγορές και φαντάζομαι ότι είναι αδύνατο αν δεν υπάρξει προηγουμένως, αναδιάρθρωση του χρέους».

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, στα εργασιακά τα οποία είναι αδύνατον να περάσουν από τη βουλή. Ήδη τα εργασιακά έχουν περάσει πάρα πολλά σκληρά μέτρα. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσουν τα εργασιακά. Τα άλλα, κάνει πίσω η κυβέρνηση και κακώς κάνει πίσω», πρόσθεσε.

«Ανεβάσαμε ψηλά τον πήχη, πολιτικοποιήσαμε τις εκλογές, επειδή πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και γι αυτό θέτουμε θέμα Εθνικών εκλογών και θεωρούμε ότι μια μεγάλη ευκαιρία γι αυτό είναι οι επικείμενες εκλογές», σχολίασε ο κ. Σταθάκης.

«Παρά τις διαφορετικές απόψεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες καλώς τις έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και στη δημόσια εικόνα του, νομίζω ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση θα λύσουμε και αυτό το πρόβλημα», σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ