Κεδίκογλου: Συμφωνία έως την Κυριακή

Κεδίκογλου: Συμφωνία έως την Κυριακή

 

Την πεποίθησή ότι η κυβέρνηση θα κατορθώσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα έως την Κυριακή, εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ενόψει της νέας συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών στις 15:00.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται επικριτικός για την Ελλάδα, ο κ. Κεδίκογλου παρέπεμψε στο σύνολο των απαντήσεων και όχι σε μεμονωμένα σημεία, υπονοώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο τέθηκαν τα ερωτήματα εκμαίευσε απαντήσεις από τον Γερμανό αξιωματούχο.

Σε ερώτηση για το αν διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο, «αλλά πρέπει να δούμε το περιεχόμενο και το ύφος της ερώτησης».

Εξήγησε πως το θέμα του χρέους τέθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών με επίμονο τρόπο ενώ μιλούσε για άλλα θέματα, και τη στιγμή που το ελληνικό χρέος συνιστά ακανθώδες ζήτημα στην γερμανική πολιτική σκηνή.

Αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να θέτει θέμα τρόπου διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως το σχέδιο είναι να διανεμηθεί σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη διάχυσης στη οικονομία, σημειώνοντας ως παράδειγμα του χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς η εν λόγω ομάδα θα δαπανήσει τα χρήματα στην αγορά.

Τέλος, διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να έχει δώσει εντολή για παύση πληρωμών προς ιδιώτες.

 

Πηγή: skai.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ