Ασημακοπούλου: Να κλείσουν τα θέματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Ασημακοπούλου: Περιμένουμε μία θετική δήλωση από το Eurogroup

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το Eurogroup, το Ποτάμι αλλά και τις διεργασίες στην Ελιά.

«Περιμένουμε μια θετική δήλωση επί της προόδου που έχει κάνει η χώρα μας σε όλα τα θέματα. Συνεχίζεται μια διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μένουν κάποια θέματα ανοιχτά», σχολίασε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Η τρόικα κινείται με επιθετικότητα και βάζει στο τραπέζι θέματα που δεν είναι καν κοντά στα προαπαιτούμενα».

«Το θέμα των δημοσιονομικών μέτρων έχει φύγει από το τραπέζι. Μένουν κάποια θέματα αλλά νομίζω ότι και αυτά θα έχουν την ίδια κατάληξη. Το ανοιχτό θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό κενό το 15’ και το 16’», πρόσθεσε.

Όπως είπε η κ. Ασημακοπούλου, «όλες οι ενδείξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή, στηρίζουν την ανάγκη μας να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων μας, με το να βγούμε στις αγορές. Δεν έχουμε κανένα όφελος από το να παραμείνουμε στα μνημόνια. Περιμένουμε μια θετική δήλωση από το Eurogroup. Η ιδέα είναι, στο τέλος της εβδομάδας να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες και να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της δόσης».

Σε σχέση με το «Ποτάμι», η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι «όταν υπάρχει κάτι καινούριο, πρέπει να εκτιμήσουμε το ιδεολογικό υπόβαθρο οποιασδήποτε καινούριας προσπάθειας, τις προτάσεις οι οποίες υπάρχουν και τους στόχους, τις συμμαχίες και το που προσβλέπει αυτή η προσπάθεια. Το τοπίο είναι πάρα πολύ θολό αυτή τη στιγμή».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δουλειά της. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η πολιτική σταθερότητα και θα δούμε πως αντιμετωπίζεται αυτό από τον λαό στις εκλογές, όπου είναι η πιο ασφαλής δημοσκόπηση», είπε μεταξύ άλλων για την «Ελιά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ