Σουλτς: Είμαι ευγνώμων που δημιουργήθηκε η Ελιά

Σουλτς: Είμαι ευγνώμων που δημιουργήθηκε η Ελιά

 

Με την επικύρωση της Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατική Παράταξη» και την ομιλία του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, ολοκληρώθηκε η διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ενιαίου σχήματος της «Ελιάς», στο ΣΕΦ.

«Είμαι εδώ γιατί θέλω να στρέψω την Ευρώπη σε μια άλλη κατεύθυνση. Θέλω μια Ευρώπη που να φροντίζει τους πολίτες της, όπου ο πολίτης θα βρίσκεται στην πρώτη θέση, όχι της γραφειοκρατίας, αλλά με περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Σουλτς ζητώντας τη στήριξη της υποψηφιότητάς του, για να αλλάξουν, όπως είπε, οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους προοδευτικούς.

«Για να αποκαταστήσουμε την αδικία χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα επικεντρώνεται στα κέρδη των πολλών», είπε και έστειλε το μήνυμα:

«Όμως αυτό δεν θα το πετύχουμε διαιρεμένοι και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων που δημιουργήθηκε η Ελιά». Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι ήρθε η στιγμή όλοι οι σοσιαλδημοκράτες να συνεισφέρουν στην ίδια κατεύθυνση, για το καλό της Ελλάδα και της Ευρώπης, συμπληρώνοντας πως αυτό θα πει «σε όλους όσους διστάζουν», δηλαδή «ότι χρειάζομαι την υποστήριξή σας» και πως «ήρθε η ώρα να είμαστε όλοι μαζί».

Σημείωσε ακόμα ότι αυτές οι εκλογές δεν αποφασίζουν μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις Βρυξέλλες και πως ό,τι αποφασίζεται εκεί έχει άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα. Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι έχει την ευκαιρία να γίνει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εάν, όπως συμπλήρωσε, τον στηρίξει η ευρωπαϊκή Αριστερά ενωμένη και όχι διαιρεμένη.

 

 Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Μάρτιν Σουλτς από το MEGA

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ