Καπερνάρος: Αποφάσεις με δημοψηφίσματα στην Αθήνα

Καπερνάρος: Αποφάσεις με δημοψηφίσματα στην Αθήνα

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, για την υποψηφιότητά του, το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα και τον θεσμό του τοπικού δημοψηφίσματος.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό, είναι εάν του έχουν επιβληθεί και χρηματικές ποινές. Αυτές οι χρηματικές ποινές, μπορούν να συμψηφιστούν. Κάποιος για να κατασχέσει κάτι, πρέπει να το δικαιούται», σχολίασε αρχικά για την πρόταση να κατασχεθούν τα έσοδα από το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα και συνέχισε:

«Αν στην οικογένεια έχει επιδικαστεί κάποιο ποσό αποζημίωσης μπορούν να κατασχεθούν».

«Το βιβλίο αυτό, δεν θα το αγοράσω ποτέ. Και στους δικούς μου ανθρώπους θα πω να μην το αγοράσουν ποτέ. Υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ενδυναμώνουμε τέτοιες προσπάθειες, οι οποίες μόνο κακοί οδηγοί είναι», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κόντρα που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για την Δημοτική Αστυνομία, ο κ. Καπερνάρος σχολίασε: «Μια μεταρρύθμιση μετράει με το αποτέλεσμά της. Όταν έγινε η ρύθμιση για τη Δημοτική Αστυνομία, όλοι συμφώνησαν ότι αυτός ο θεσμός ήταν επιτυχημένος. Εν μια νυκτί πήραν αυτούς τους ανθρώπους και τους κατήργησαν. Το έκαναν και παρανόμως. Δεν τηρήθηκαν διατάξεις του νόμου περί ομαδικών απολύσεων. Καμία από τις νόμιμες διαδικασίες δεν τηρήθηκαν. Είναι παράνομη η κυβέρνηση, παράνομος ο Μητσοτάκης ως υπουργός, παράνομοι όσοι κατήργησαν αυτόν τον θεσμό».

«Να δούμε τι εννοεί έντονο φωτισμό και τι εννοεί μητροπολιτική αστυνομία, η οποία θεσμικά υπάρχει μόνο στο Λονδίνο. Η Μητροπολιτική αστυνομία, είναι πάνω σε ένα άλλο τοπίο, κάτω από άλλες προϋποθέσεις» σχολίασε, για τα όσα προτείνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο πρόγραμμά του για τον Δήμο της Αθήνας.

«Προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για σοβαρά θέματα, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα για τοπικά δημοψηφίσματα. Πρέπει η δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τον νόμο αυτό, για να δούμε, θέλει η κοινωνία Πλάτωνος ένα νέο mall; Αν θελήσουν οι δημότες θα είναι και συνυπεύθυνοι», σχολίασε μεταξύ άλλων εξηγώντας τον θεσμό του τοπικού δημοψηφίσματος.

«Είναι για γέλια αυτή η δημοσκόπηση. Κάντε ένα γκάλοπ στο στενότερο και τον ευρύτερο κοινωνικό σας περίγυρο, να δούμε αν επιβεβαιώνεται αυτή η δημοσκόπηση. Οι περισσότερες είναι κατά παραγγελία. Ένας σοβαρός άνθρωπος που ασχολείται με αυτά, μου είπε ότι δεν γίνεται να βγουν ασφαλείς αποτελέσματα, αν δεν περάσει ένας μήνας από τη στιγμή της υποψηφιότητας», είπε χαρακτηριστικά, για τις δημοσκοπήσεις.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ