Τι είπε ο Βενιζέλος στον Γερμανό πρόεδρο

Τι είπε ο Βενιζέλος στον Γερμανό πρόεδρο

Συνάντηση με τον Γερμανό πρόεδρο, Γιοακίμ Γκάουκ είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε ότι «η έγερση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Πρόεδρο Παπούλια αντανακλά τη θέση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του ελληνικού λαού και, φυσικά, της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Γκάουκ για τις συνομιλίες που είχε, «στο πλαίσιο των εξαιρετικών ελληνογερμανικών σχέσεων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας» με τους Γερμανούς ομολόγους του, για το θέμα αυτό, το οποίο «συνδέεται με τις ηθικές και ιστορικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις φρικαλεότητες της κατοχικής περιόδου».

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Γερμανίας για την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας, αναφερόμενος και στα διάφορα «αρνητικά» και «άδικα» για την Ελλάδα στερεότυπα μερίδας των γερμανικών ΜΜΕ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της στενής ελληνογερμανικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε δε, ιδιαιτέρως, τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού, με χαρακτηριστικότερο το πρωτογενές πλεόνασμα, που έχει ήδη επιτευχθεί, τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και την ιδιορρυθμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού δημοσίου χρέους, που το καθιστούν μακροπροθέσμως βιώσιμο.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος της κοινότητας Λιγκιάδων στο enikos.gr: Διχασμένο το χωριό για την επίσκεψη Γκάουκ

Νέο γερμανικό “όχι” από τον Γκάουκ για τις αποζημιώσεις

Τι είπαν Τσίπρας-Γλέζος στον Γερμανό πρόεδρο

ΒΙΝΤΕΟ-Παπούλιας: Έθεσα το θέμα των αποζημιώσεων

«Η Γερμανία ποτέ δεν είπε συγγνώμη»

Γκάουκ: Οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα

ΚΚΕ: Ο Γκάουκ και η αντιλαϊκή πολιτική

«Μου στέρησαν μάνα και αδελφό»

Η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές επανορθώσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ