ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας: Αμάν πια κύριε Λαφαζάνη

ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας: Αμάν πια κύριε Λαφαζάνη

 

Ανέβηκαν οι τόνοι πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αφορμή αποτέλεσε το άρθρο 62 του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο αφορά τη συντονιστική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για ασάφεια στο συγκεκριμένο άρθρο και σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει συζήτηση διότι αναλαμβάνει έκτακτες εξουσίες ο Πρωθυπουργός».

«Αυτό είναι το κράτος που επιβάλει τρομοκρατίας στους πολίτες του, που είναι έτοιμο να περάσει σε νέα φάση αυταρχικής διεύθυνσης», συμπλήρωσε.  

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απάντησε: «Ο κ. Λαφαζάνης κατανάλωσε τέσσερα λεπτά από το χρόνο του για να αναλύσει τη συνωμοσία που υποκρύπτει το άρθρο 62, στο οποίο απεφάνθη ότι πρόκειται περί μίας δομής καταστολής εν δυνάμει, των λαϊκών ελευθεριών, συνεργασίας σκοτεινών δυνάμεων εναντίον του μέλλοντος της χώρας, του λαϊκού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας ο κ. Δένδιας εξήγησε: «Το άρθρο αφορά τη δομή τη χώρας σε περίπτωση μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος. Κ. Λαφαζάνη, σας προκαλώ και σας παρακαλώ ελέγξτε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να μην έχει ανάλογο μηχανισμό. Ακριβώς επειδή υπάρχει ευαισθησία βάζουμε τον Πρωθυπουργό να διαπιστώνει την ανάγκη. Συνωμότης και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της χώρας; Όλοι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ; Αμάν πια κ. Λαφαζάνη, λίγη καλή πίστη δεν λείπει».

«Εμείς δεν ανακαλύπτουμε συνωμοσίες, απλώς διαβάζουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις. Η διατύπωση έχει σημασία. Και μη μου λέτε ότι αποφασίζει ο Πρωθυπουργός. Πρωθυπουργός είναι, αλλά μνημόνια ξέρει να εφαρμόζει. Πρωθυπουργός δε σημαίνει ότι είναι ανεξέλεγκτος», απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ