Δεν έγινε δεκτή τροπολογία για τα “πόθεν έσχες”

Δεν έγινε δεκτή τροπολογία για τα “πόθεν έσχες”

 

Δεν έκανε αποδεκτή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές και που προέβλεπε αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» δημοσίων προσώπων, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας στη βουλή, ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» από το 1974 μέχρι σήμερα, θα γίνει κανονικά, με τη διαδικασία που προβλέπει ο ισχύοντας νόμος.

Η τροπολογία, που είχε την υπογραφή των βουλευτών Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ και του Χρήστου Γκόκα από το ΠΑΣΟΚ και που είχε κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κακλαμάνης ήταν ο βασικός εισηγητής της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ που είχε υπερψηφιστεί ομόφωνα τον Μάρτιο του 2012, λίγο πριν κλείσει η Βουλή.

«Ομόφωνα η Βουλή είχε ψηφίσει τον νόμο για το “πόθεν έσχες”. Όσοι δεν θέλουμε να ντροπιάσουμε τη διαδρομή μας, σας ζητάμε να αποσύρετε αυτή την τροπολογία που είναι άσχετη και με το νομοσχέδιο. Έχω την αίσθηση ότι δεν ταιριάζει καν ούτε με τη νομική σας κατάρτιση ούτε με την πολιτική σας ευπρέπεια και δεν πρόκειται να την αποδεχτείτε», είχε επισημάνει νωρίτερα ο κ. Κακλαμάνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ