Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΛ.ΑΣ.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΛ.ΑΣ.     

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, του πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών δήλωσαν ότι καταψηφίζουν.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας τόνισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΕΛΑΣ, για να γίνει πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική.

«Η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο αστυνομικών ανά μονάδα πληθυσμού στην Ευρώπη. Η αναλογία αστυνομικών -πολιτών είναι 1 προς 290. Δεν μπορεί ο έλληνας φορολογούμενος να αντέξει μια τεράστια αστυνομία. Η αποτελεσματικότητά της δεν ταυτίζεται με το αν είναι ή όχι μεγάλη», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Έμφαση έδωσε ο υπουργός στη δημιουργία εξειδικευμένου κλάδου αλλοδαπών, τονίζοντας ότι η παράνομη μετανάστευση είναι το υπ’ αριθμόν δεύτερο ζήτημα, μετά την οικονομία, που απειλεί τη χώρα και επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο επί των άρθρων και των τροπολογιών.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ