Γλέζος: Οι Γερμανοί πλήρωσαν όλους τους άλλους

Γλέζος: Οι Γερμανοί πλήρωσαν όλους τους άλλους 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Δεν είναι δική μου αξίωση. Πιστεύω ότι είναι αξίωση όλου του ελληνικού λαού, ότι δεν μπορεί να έχει καταβάλει τις επανορθώσεις που καταλόγισε η επιτροπή των Παρισίων, σε όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα. Είναι μια αδικία που δεν πρέπει να συνεχίσει», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Γλέζος για τις γερμανικές επανορθώσεις και συνέχισε:

«Η Ιταλία και η Βουλγαρία, ξεπλήρωσαν τις επανορθώσεις απέναντί στην Ελλάδα και οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, αυτοεξαιρούνται. Γιατί; Αυτό το ερώτημα μπορεί να μου το απαντήσει κανείς; Γιατί εξαιρέθηκε η Ελλάδα;»

«Όσον αφορά το κατοχικό δάνειο, εξόφλησε τις άλλες δύο χώρες, εκτός από την Ελλάδα, πάλι αυτοεξαιρέθηκαν», πρόσθεσε σχετικά με το κατοχικό δάνειο.

«Δεν στέκουν τα περί ηθικού χρέους. Τι θα πει ηθικό χρέος; Το ηθικό χρέος απέναντι σε άλλες χώρες, μεταφράστηκε έμπρακτα σε άλλες χώρες. Είναι καταγεγραμμένο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση», τόνισε ακόμα, σε σχέση με τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, ότι «η Γερμανία, δεν αρνείται το ηθικό χρέος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ