Βούλτεψη: Το ΔΝΤ βρίσκεται πίσω από τις πιέσεις

Βούλτεψη: Το ΔΝΤ βρίσκεται πίσω από τις πιέσεις

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και όχι γενικά η τρόικα, βρίσκεται πίσω από τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, εκτιμά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Πιστεύω ότι δεν μιλάμε για την τρόικα γενικά, μιλάμε για το ΔΝΤ, το οποίο κακή τη μοίρα βρέθηκε στην τρόικα, με τον τρόπο που βρέθηκε, με ευθύνη και των Ευρωπαίων και των Ελλήνων. Σε αυτή τη φάση αυτό το οποίο γίνεται είναι ένας εκβιασμός για να σταθεί δυνατόν η Ελλάδα να πάρει και άλλο πακέτο βοήθειας, για να παραμείνει υπό έλεγχο, δεν λέω δημοσιονομική προσαρμογή γιατί αυτή αναγκαστικά υπάρχει και στις χώρες που δεν είναι στο μνημόνιο υπάρχει λιτότητα, να βρεθεί για ακόμη μία 5ετία η χώρα υπό έλεγχο» τονίζει η Σοφία Βούλτεψη.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ σημειώνει μάλιστα ότι στόχος των πιέσεων είναι ένα νέο μνημόνιο. «Δεν εξηγείται αλλιώς, δηλαδή ξαφνικά πώς ο ΟΟΣΑ έγινε Βίβλος… Θυμάμαι ότι στο πρώτο μνημόνιο δεν υπήρχε αυτό το θέμα, υπήρχαν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Όμως, ο ΟΟΣΑ μπήκε στο β΄μνημόνιο αφού, δυστυχώς, τον έφερε στην Αθήνα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου… Θεωρώ πολύ μεγάλη υπερβολή να μην προχωράει η διαπραγμάτευση, γιατί το ψωμί να λέμε ότι ψήνεται, ενώ δεν ψήνεται σε καταστήματα που δεν είναι φούρνοι και γιατί το γάλα, ας πούμε, πρέπει να κοστίζει τόσο και γιατί τα βιβλία…».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για τις πιέσεις της τρόικας προς την κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι απολύσεις στο Δημόσιο, η κ. Βούλτεψη τονίζει: «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έχει εστιαστεί όλη η μεταρρύθμιση – που πρέπει να κάνουμε στον δημόσιο τομέα – στο αν θα φύγουν 1.000 ή 2.000 ή 10.000 άνθρωποι. Λες και δεν έχουμε άλλα διαρθρωτικά προβλήματα στον δημόσιο τομέα. Δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι λύσεις είναι οι απολύσεις. Η λύση είναι αυτοί, οι οποίοι εργάζονται να συνεργάζονται».

Αναφερόμενη δε στην απελευθέρωση των απολύσεων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει λόγο για «άλλη μία ιδεοληψία της τρόικας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ