ΚΚΕ: Τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία δεν έχουν τελειωμό

ΚΚΕ: Τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία δεν έχουν τελειωμό

 

Βολές κατά του υπουργού Υγείας εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση για επιβολή των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

«Η επιβολή του χαρατσιού των 5 ευρώ για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ αναδεικνύει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία, αλλά και συνολικά δεν έχουν τελειωμό. Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι το 5ευρω θα καλύπτει την εξέταση των ανασφάλιστων επιβεβαιώνουν κυνικά ότι στην υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να ανακουφισθούν τάχα οι πάμφτωχοι», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Τα χαράτσια στην υγεία δεν αποτελούν “αλληλεγγύη” για τους ανασφάλιστους, αλλά υποκαθιστούν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προκειμένου να στηριχτούν με επιπλέον χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι’ αυτό και ο λαός δεν πρέπει να δεχθεί αυτόν τον εμπαιγμό. Να διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των χαρατσιών στην υγεία. Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γι’ αυτό η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή της πρέπει να είναι καθολικό δικαίωμα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ