ΦΩΤΟ-Ο Τζαμτζής κυνηγός

ΦΩΤΟ-Ο Τζαμτζής κυνηγός

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής όχι μόνο δηλώνει αγρότης στο επάγγελμα, αλλά και, όπως έχει πει δημόσια, το θεωρεί τιμή του. Αυτή πάντως δεν είναι η μοναδική ενασχόλησή του με τη φύση.

Ο Μακεδόνας βουλευτής, γέννημα – θρέμμα Πέλλας, από μικρό παιδί έχει ένα χόμπι. Δεινός κυνηγός, δεν χάνει ευκαιρία, εκτός από το να ασχολείται με τα χωράφια του και να είναι συνεπής στα πολλά βουλευτικά του καθήκοντα και ξεχύνεται στα βουνά σε αναζήτηση θηραμάτων, αφού το κυνήγι για εκείνον είναι τρόπος ζωής.

Η συνήθεια αυτή του βουλευτή Πέλλας μάλιστα δεν περιορίζεται εντός του νομού του, αφού πολλές φορές το συνδυάζει με εξορμήσεις σε κάποια από τα πολλά και όμορφα βουνά της Βόρειας Ελλάδας. Εκτός από την Πέλλα, ο Δάνης Τζαμτζής έχει κυνηγήσει σε σχεδόν όλη τη Μακεδονία και τον Έβρο. Από τα αγριογούρουνα της Δράμας και των Γρεβενών μέχρι τις πάπιες στον Έβρο και την Κατερίνη, έχει φτάσει ακόμα και στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, για τη χαρά που του προσφέρει η συγκεκριμένη δραστηριότητα. «Όταν κυνηγάω, ξεχνάω τα προβλήματα και καθαρίζει το μυαλό μου απ’ όλα», αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Φορώντας πάντα παραλλαγή, με το όπλο επ’ ώμου και το σκύλο μαζί, χάνεται μαζί με τους φίλους του για ώρες, αφού πάντα ακολουθεί την ίδια παρέα από τα μέρη του.

«Μου αρέσει η επαφή με τη φύση. Αυτό είναι κυρίως που με κερδίζει στο κυνήγι. Η διαδικασία. Και αν δεν πιάσουμε τίποτα, θα πιούμε τα τσίπουρά μας μετά», λέει, θυμίζοντας πως και εκείνα είναι παραγωγής του. Στη Βουλή εξάλλου ακόμα μνημονεύουν το πρωτοχρονιάτικο δώρο του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, που ήταν ένα μπουκάλι δικό του τσίπουρο, για να πάει καλά η χρονιά.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ