Κουτσούμπας: Εγγύηση το ΚΚΕ για να καταδικαστούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Κουτσούμπας: Εγγύηση το ΚΚΕ για να καταδικαστούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

 

«Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να καταδικαστεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικές δυνάμεις που διαχρονικά καταδίκασαν τον λαό μας στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη Νέα Ιωνία Αττικής.

«Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να μην εμπιστευτεί ο λαός μας και εκείνες τις δυνάμεις που σήμερα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση γιατί έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, στις κυβερνητικές καρέκλες, όμως η πολιτική τους, όπως και της ΝΔ, κινείται “εντός των τειχών” της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα οδηγεί σε νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

Σε ό,τι αφορά στην προώθηση των ομαδικών απολύσεων και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, τόνισε ότι έτσι δίνεται η δυνατότητα στους μεγαλοεπιχειρηματίες να αλλάζουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους και να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους με πολύ χαμηλό εργατικό κόστος.

«Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερο την αγορά στα χέρια μιας χούφτας ομίλων, εγχώριων και ξένων, καταστρέφοντας κατηγορίες μικρών επαγγελματιών και παραγωγών» σημείωσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια έχει επισημάνει πως τα μνημόνια και όλα όσα εμφανίζουν ως μνημονιακές υποχρεώσεις είναι ουσιαστικά η εξειδίκευση της γενικής πολιτικής της ΕΕ, πως είναι, όπως διευκρίνησε, απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών προκειμένου να στηριχτεί η καπιταλιστική κερδοφορία και να επιστρέψει η καπιταλιστική ανάκαμψη.

«Όποιος λοιπόν αποδέχεται αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο, ορκίζεται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, ανεξάρτητα από τις κορώνες για σκληρές διαπραγματεύσεις, θα υπηρετήσει αυτή την πολιτική. Αν και τώρα τελευταία, ακόμα και τα μεγάλα λόγια για σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, έχουν αντικατασταθεί, ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την επίκληση του «κοινού συμφέροντος» και του «κοινού καλού» υποστήριξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην άποψη «ας δοκιμάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί και δοκιμάζεται καθημερινά, καθώς οι δυνάμεις που τον στηρίζουν «είναι δοκιμασμένες στο να υπηρετούν το σύστημα, είτε θήτευσαν πριν κατά το 4% στον παλιό ΣΥΝ είτε θήτευσαν κατά το 20% στο παλιό ΠΑΣΟΚ». Επισήμανε ότι αυτές οι δυνάμεις ψήφισαν το Μάαστριχτ, το οποίο χαρακτήρισε το «μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων» και είναι εκείνες, όπως υποστήριξε, που «έβαλαν πλάτη» για να εφαρμοστούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και σειρά αντιλαϊκών ρυθμίσεων και στους δήμους και στις Περιφέρειες και μέσω ΜΚΟ.

Σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, που, όπως σημείωσε «έκανε σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ότι ουσιαστικά προετοιμάζει «τη μετάβαση στη νέα εποχή με νέους μηχανισμούς εποπτείας που έχει προετοιμάσει η ΕΕ, πιθανόν με ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

Πρόσθεσε ότι η αντιπαράθεση ΕΕ-ΔΝΤ για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών «είναι μέρος του ανταγωνισμού που γίνεται με επίκεντρο τη διαχείριση του χρέους και τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, όμως είναι συνολικότερη αντιπαράθεση. Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, σε αυτές τις συμπληγάδες, θέλει να βάλει το λαό και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι σε όποια συμφωνία κι αν καταλήξουν σχετικά με το ύψος και τον τρόπο αποπληρωμής του δημοσίου χρέους η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί.

Εξέφρασε την άποψη ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρύψουν ότι η ΕΕ είναι ένωση των καπιταλιστών και θέλουν να ταυτίσουν τα συμφέροντα του λαού με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Για τη Χρυσή Αυγή διατύπωσε την άποψη ότι και αυτή θέλει να ταυτίσει τα συμφέροντα του λαού με εκείνα των μονοπωλίων, και τόνισε ότι ο λαός έχει πλέον πολλές αποδείξεις για τον χαρακτήρα των ναζιστών και της εγκληματικής τους δράσης, και χρειάζεται να τους απομονώσει «ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει το σύστημα το οποίο γεννά και θρέφει τους φασίστες».

«Τρανταχτή απόδειξη για το πώς αξιοποιούνται οι ναζιστικές φασιστικές οργανώσεις από το ίδιο το σύστημα που τις γεννά και τις θρέφει αποτελούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία» επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «οι Ουκρανοί “Χρυσαυγίτες”, γνήσιοι απόγονοι των φασιστικών εθνικιστικών στοιχείων, απόγονων των συνεργατών των ναζί που πολέμησαν ενάντια στο σοβιετικό στρατό, λειτούργησαν ως ένοπλη παραστρατιωτική εμπροσθοφυλακή στη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στις δύο μερίδες της ουκρανικής αστικής τάξης, της διαμάχης δηλαδή ανάμεσα στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ουκρανική «Χρυσή Αυγή» έχει την πολιτική κάλυψη της ΕΕ και των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Ουκρανία.

Τόνισε ότι αυτή είναι η ΕΕ που έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομουνισμό, αυτός είναι ο καπιταλισμός που όταν τον βολεύει αναβιώνει το εθνικιστικό μίσος και εξήγησε ότι μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να εξασφαλίσει τη φιλία, την ισότιμη συνεργασία και αλληλεγγύη των λαών. Αυτό αποδείχτηκε, συμπλήρωσε, ξανά στην Ουκρανία, «που ο λαός της ζούσε αδελφωμένος στη Σοβιετική Ένωση».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε διάδοση της πρότασης του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία, καθώς και του προγράμματος του κόμματος σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε τόπο δουλειάς, σχολείο και γειτονιά.

Στη σημερινή συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Παναγιώτης Τσουκαλάς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ