ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου:Κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα

ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου:Κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα

Την πολύ καλή πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα επιβεβαίωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία στα περισσότερα σημεία», αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα ξεπεράσει τις προβλέψεις των περισσοτέρων.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατεθεί με κριτήριο την μέγιστη απόδοση στην κοινωνία.

Ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίον κατηγόρησε για άγνοια περί των διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά, «ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά λέει ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Η γραμμή ‘από όλα έχει ο μπαξές’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση. Δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη».

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε κατηγορηματικά πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η εξάντληση της τετραετίας, ανεξάρτητως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε τους εταίρους της χώρας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα όπως έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση ενώ για την ανεργία σχολίασε, «η ανεργία ‘φρενάρει’ τώρα και θα αποκλιμακωθεί το επόμενο διάστημα».

Για την πορεία της οικονομίας εξήγησε ότι παρατηρείται μια αλλαγή της τάσης που θα προκαλέσει την μετάβαση από τον «φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων στον ενάρετο κύκλο των πλεονασμάτων».

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εντός των επόμενων ημερών τονίζοντας ότι το κόμμα του επέλεξε μια νέα προσέγγιση για την τοπική αυτοδιοίκηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Τέλος, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει την Δημοκρατία και την ενότητα του ουκρανικού λαού.

 

Δείτε τα βίντεο του Mega

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ