«Μάχη» για τα αντιγριπικά εμβόλια στον αέρα του RealFm

«Μάχη» για τα αντιγριπικά εμβόλια στον αέρα του RealFm

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος και η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, συνομίλησαν σε έντονο ύφος, στον αέρα του RealFm με αφορμή τα αντιγριπικά εμβόλια και τα όσα είπε η κ. Μακρή για τους φαρμακοποιούς.

«Το Ταμιφλού υπάρχει, πωλείται στα φαρμακεία. Το εμβόλιο δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά. Δεν μπορεί κανείς να ρίχνει τα βάρη στους φαρμακοποιούς», είπε αρχικά ο κ. Λουράντος.

«Είπα ότι υπάρχει εθνικό απόθεμα στο υπουργείο 550 εμβόλια. Αν η αγορά δεν έχει εμβόλια, να πάνε να τα προμηθευτούνε δωρεάν. Τώρα δεν είναι η εποχή για να κάνει κανείς εμβόλιο», απάντησε η κ. Μακρή και συνέχισε:

«Μου έχει καταγγελθεί ότι δεν τα αγοράζουν οι φαρμακοποιοί λόγω κόστους. Αυτό μου έχει καταγγελθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο σε αυτό το θέμα».

«Δεν υπάρχει έγγραφο αίτημα στο υπουργείο για τη χορήγηση εμβολίου που δεν έχει ικανοποιηθεί. Ο ΕΟΦ εγγράφως ισχυρίζεται ότι έχει εισάγει περισσότερα εμβόλια», πρόσθεσε.

«Τι σημαίνει το ότι εισήχθησαν περισσότερα εμβόλια; Αν οι ανάγκες ήταν περισσότερες, ούτε αυτά μπορούν να τις εξυπηρετήσουν», απάντησε ο κ. Λουράντος και συνέχισε:

«Εμβόλια στα φαρμακεία δεν υπάρχουν χωρίς καμία ευθύνη των φαρμακοποιών. Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε ότι ο ΕΟΦ απευθύνθηκε στις αγορές του εξωτερικού για να βρει εμβόλια και δεν τα κατάφερε. Κ. Μακρή, συκοφαντήσατε έναν κλάδο ολόκληρο. Είμαι πολύ θυμωμένος».

«Εμείς αναζητήσαμε εμβόλια και δεν βρήκαμε πουθενά. Δεν μπορεί να μας πουλήσει το υπουργείο εμβόλια. Κάθε φορά που υπάρχει έλλειψη σε ένα φάρμακο θα πρέπει να ρωτάμε το υπουργείο; Το υπουργείο δεν είναι έμπορος», σημείωσε ακόμα ο κ. Λουράντος.

«Μου έχει γίνει αυτή η καταγγελία ότι τα φαρμακεία δεν προμηθεύονται τα εμβόλια για αυτόν τον λόγο. Ο ΕΟΦ έχει την ευθύνη της υπογραφής και των καταγεγραμμένων. Λέει ότι εισήγαγε περισσότερα, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στους πολίτες», σημείωσε η υφυπουργός Υγείας και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα δεν είναι ο εμβολιασμός. Δεν μπέρδεψα τίποτε. Άλλο είναι τα αντιικά φάρμακα και άλλο τα εμβόλια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ