Έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της Κεφαλονιάς

Έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της Κεφαλονιάς

 

«Ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κεφαλονιά, η κυβέρνηση, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της, δεν έχει προβεί ακόμη στη λήψη ειδικών μέτρων για τους 430 μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και σε τρεις μήνες καλούνται να διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει και με ερώτηση μας στη Βουλή, ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου έχουν χάσει πολλές ώρες μαθημάτων, έχει διασαλευτεί η κανονικότητα στη ζωή τους, επιβιώνουν στη θέα των ερειπίων των σπιτιών τους, όπως στην Παλλική και αλλού και κυρίως έχουν υποστεί ψυχική και πνευματική αναστάτωση, ως συνέπεια των σεισμών, με αποτέλεσμα να καθίστανται σε δυσμενή θέση, έναντι των συνυποψηφίων τους ανά τη χώρα.

Η κατάσταση αυτή αφορά και τους μαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε προαγωγικές εξετάσεις με την διαδικασία της επιλογής θεμάτων πανελλαδικής εμβέλειας.

Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στη θέσπιση ειδικής και ικανής ποσόστωσης, σύμφωνα και με τις προτάσεις των αρμοδίων φορέων, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου της Κεφαλονιάς και να απαλλάξει την Α’ Λυκείου από την βάσανο της Τράπεζας θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις.

Επιπλέον χρειάζεται να ληφθούν ειδικά μέτρα για την ψυχολογική υποστήριξη τους καθώς και ειδική πρόνοια για μετεγγραφή των φοιτητών, όσων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας του νησιού και των συνεπειών της κρίσης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ