ΔΗΜΑΡ: Γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε την τροπολογία για τους μετανάστες

ΔΗΜΑΡ: Γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε την τροπολογία για τους μετανάστες

«Η θέση της ΔΗΜΑΡ, στο ζήτημα της απόδοσης της ιθαγένειας έχει εκφραστεί με σαφήνεια πολλές φορές στο παρελθόν» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σ’ αυτό το πλαίσιο εκφράστηκε και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, στις 18/02/2014, μέσω του ειδικού αγορητή της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη.

Ο βουλευτής Επικρατείας, εξήγησε ότι “δεν μπορώ παρά να εκφράσω από τη δική μας την πλευρά την πολιτικού χαρακτήρα αντίθεση, στο πολιτικό σκεπτικό που συνοδεύει την απόφαση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Κατόπιν αυτών, δεν υπερψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία προβλέπεται ο αποκλεισμός νόμιμων μεταναστών από το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις Δημοτικές εκλογές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, κατέθεσε στις 30 Ιανουαρίου 2014, τροπολογία για το ζήτημα της απόδοσης της ιθαγένειας. Εκεί κάνει σαφές ότι “το να αρνείσαι να παρέχεις την ιδιότητα του πολίτη σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, σε ανθρώπους που έχουν επιδιώξει και έχουν επιτύχει την κοινωνική ενσωμάτωση, λαμβάνει πλέον τον χαρακτήρα συλλογικής απόρριψης και καθήλωσης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού σε υποτελή θέση”».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ