Έξαλλος ο Δραγασάκης με την απουσία υπουργών

Έξαλλος ο Δραγασάκης με την απουσία υπουργών    

 

Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της βουλής Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσε η απουσία όλων των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι είχαν κληθεί να απαντήσουν σε οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

“Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;”, είπε ο κ. Δραγασάκης, που προήδρευε της συνεδρίασης.

“Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της”, τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Σημειώνεται ότι οι συνεχείς απουσίες υπουργών από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου είχαν προκαλέσει την οργή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.  “Είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ξέρουν τι σημαίνει αυτό” είχε πει ο κ. Σαμαράς σε συνεργάτες του. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ