Μπέζας: Προσωρινή η παύση λειτουργίας

Μπέζας: Προσωρινή η παύση λειτουργίας 

 

Για την παύση της λειτουργίας των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Ο κ. Μπέζας έκανε λόγο για «προσωρινή  παύση της λειτουργίας των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, «λόγω του γεγονότος ότι το σύνολο του προσωπικού και το ιατρικό προσωπικό τίθεται σε καθεστώς περιορισμένης διαθεσιμότητας».

«Μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας  τα ιατρεία θα ανοίξουν ενταγμένα σε ένα νέο σύστημα, κάτω από τη διοίκηση των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και σε ένα ενοποιημένο σύστημα με τα Κέντρα Υγείας», ανέφερε ο υφυπουργός ενώ τόνισε ότι οι πολίτες «θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους ιατρούς, από τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων».

Ο Αντώνης Μπέζας διευκρίνισε ότι για το μεταβατικό διάστημα που έχουμε παύση λειτουργίας οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και οι γιατροί οι οποίοι συνταγογραφούν στα εξωτερικά ιατρεία για εξωτερικούς ασθενείς δεν θα έχουν το πλαφόν στη συνταγογράφηση.

«Είναι μία μεταβατική περίοδος, υπάρχει ταλαιπωρία όλο αυτό το διάστημα που οι γιατροί απεργούν ζητούμε την κατανόηση των πολιτών και τη συνεργασία τους», σημείωσε και επεσήμανε:

«Η δέσμευση είναι κατηγορηματική, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις ίδιες μονάδες που δουλεύουν μέχρι σήμερα. Σε αυτή την πρώτη φάση καμία μονάδα δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι το τέλος του χρόνου».

«Έχουμε προγραμματισμό αλλά το μείζον είναι να γίνει διοικητική αλλαγή και να περάσουμε σε ένα ενοποιημένο σύστημα υγείας», είπε ο υφυπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν καταργείται ο ΕΟΠΥΥ αλλά όπως ανέφερε «συνεχίζει να λειτουργεί και θα είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός Υγείας, ο οποίος θα κάνει συμβάσεις».

Επίσης τόνισε ότι δεν θα φύγει προσωπικό από την μία πόλη στην άλλη αλλά υπογράμμισε ότι «θα έχουμε πολλές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Αν μείνουν ανοιχτά τα πολυϊατρεία θα πληρώσουν το νοίκι οι… γιατροί

ΒΙΝΤΕΟ-Διαμαρτυρία γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

BINTEO-Κατάληψη του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης

ΒΙΝΤΕΟ-Γεωργιάδης: Υποκριτικές οι αντιδράσεις

ΕΟΠΥΥ-Διαμαρτυρία και στα Χανιά

ΕΟΠΥΥ-Στο πόδι η Ζάκυνθος

Κατάληψη των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΟΠΠΥ Χαλκίδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ