Βενιζέλος: Να διαχειριστεί το πλεόνασμα η Αυτοδιοίκηση

Βενιζέλος: Να διαχειριστεί το πλεόνασμα η Αυτοδιοίκηση

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας εχθές στην ημερίδα με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος», πρότεινε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί το πρωτογενές πλεόνασμα με στόχο να κατανεμηθεί για την εφαρμογή του εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης, αρχίζοντας από τις ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Η φτώχεια δεν είναι ατομική ατυχία, ή αμαρτία. Είναι κοινωνικό πρόβλημα. Άρα θα δώσω μια πολιτική λύση με θεσμούς δημόσιους, είτε κεντρικούς, είτε αυτοδιοικητικούς.

Και πράγματι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει ξανά απάντηση στο ερώτημα αυτό. Αυτή έχει τα δίκτυα. Αυτή μπορεί να συνδυάσει επίσης και τη δράση της εκκλησίας και τη δράση του κοινωνικού εθελοντισμού με δομές οι οποίες είναι επίσημες, θεσμικές, δημοκρατικές.

Τώρα πρέπει να εφαρμόσουμε το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης επί του πεδίου, γιατί μόνο ο δήμος ξέρει ποιος πράγματι έχει ανάγκη και πώς αντιμετωπίζεται η ανάγκη αυτή.

Και όχι μόνο με χρήμα, με θεσμούς, με δίκτυα, με παροχές, με υπηρεσίες, με ένα πλέγμα προσφοράς που είναι τελικά δημόσιο, αλλά έχει μέσα του και τη συνεισφορά της κοινωνίας των πολιτών.

Εδώ πρέπει να στραφεί και το πρωτογενές πλεόνασμα. Η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να οργανώσουμε αυτό το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, αρχίζοντας από τις ευπαθείς ομάδες».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ