ΦΩΤΟ-«Ποιος λέει ψέματα;»

ΦΩΤΟ-«Ποιος λέει ψέματα;»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής, «αδειάζει» τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συναντήθηκε πότε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογία των αγροτών.

Με ανακοίνωση του, ο Ιορδάνης Τζαμτζής, αναφέρεται στη συνάντηση που είχαν ενώ επισυνάπτει και δύο φωτογραφίες, που την επιβεβαιώνουν.

«Ποιος και για ποιους λόγους λέει ψέματα, ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη, για το θέμα των βιβλίων εσόδων- εξόδων και τα προβλήματα που δημιουργούσαν;», αναρωτιέται αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής και συνεχίζει:

«Την Τρίτη 14-1-2014 στις 3 μ.μ. συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη στο γραφείο του για τα προβλήματα που δημιουργούνταν με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων από τους αγρότες και την υποβολή προτάσεων που προσυπέγραφαν 31 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. . Την συνάντηση κανόνισε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Τζαμτζής. Στις 5 μ.μ. ο κ. Θεοχάρης είχε ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μόσχο Κορασίδη και κάποιους αγρότες. Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης πρότεινε η συνάντηση με τους βουλευτές να γίνει την ίδια ώρα, κάτι που αρνήθηκε ο κ. Τζαμτζής, τονίζοντας ότι οι βουλευτές καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις, τις όποιες θέλουν να συζητήσουν μαζί του και έτσι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 μ.μ».

Όπως είπε ο κ. Τζαμτζης, «αποτέλεσμα της παραπάνω συνάντησης ήταν, ο κ. Θεοχάρης να δεσμευτεί ότι θα εξετάσει το υπόμνημα με τις προτάσεις, αποδέχτηκε την πρόταση για παράταση της εφαρμογής του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων των αγροτών έως τέλος Φεβρουαρίου, καθώς και ότι θα συστήσει επιτροπή για την επίλυση όλων των επιμέρους ζητημάτων που ετέθησαν όπως πχ. ημερομίσθια αγροτών, αποσβέσεις και υπολογισμός παγίων, αποθέματα παραγωγής προηγούμενων ετών, τα προβλήματα στην τήρηση των βιβλίων από συνταξιούχους ΟΓΑ, άλλων ταμείων και ετεροεπαγγελματιών, καθώς και άλλα προβλήματα τα οποία αναφέρονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι Βουλευτές».

Κλείνοντας, ο κ. Τζαμτζής επισημαίνει ότι «μετά την συνάντηση και παρά τις δεσμεύσεις του, ο κ. Θεοχάρης σε λίγες μέρες εξέδωσε νέα Εγκύκλιο, στην οποία ικανοποιούσε, μόνο, μέρος των προτάσεων μας, γεγονός που έβγαλε στους δρόμους τους αγρότες» και τονίζει ότι «μετά τα παραπάνω προκύπτει το ερώτημα: ποιος και για ποιους λόγους λέει ψέματα, ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη, για το θέμα των βιβλίων εσόδων- εξόδων και τα προβλήματα που δημιουργούσαν;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ