Τσίπρας:Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Τσίπρας:Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

 

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην ιταλική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, και με τον υπερπεριφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης (Λάτιο) Νικόλα Τζινγκαρέτι. 

 

«Θέλουμε να μην αναγκαστεί να βρεθεί ποτέ, κανένας άλλος λαός στην θέση του ελληνικού λαού, να μην περάσει κανένας άλλος τα δεινά του. Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της συνάντησης με τον Ν. Βέντολα, η οποία διήρκεσε πάνω από μια ώρα.

 

«Στην ατζέντα μας δεν είναι μόνον η λιτότητα, αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής, όπως και η διεύρυνση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

« Η σωτηρία της Ευρώπης, βρίσκεται στις μεσογειακές τις ρίζες, στον ευρωπαϊσμό του Αλέξη που αντιμάχεται τον εθνικισμό, στην αναγνώριση ατομικών ελευθεριών όπως είναι η υιοθέτηση των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης για όλους τους πολίτες, σε μια ισχυρή απάντηση στον λαϊκισμό της άκρας Δεξιάς», δήλωσε ο Νίκι Βέντολα.  

 

Ο γραμματέας του «Αριστερά και Ελευθερία», επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του στηρίζει και θα μετέχει στην πρωτοβουλία του ιταλικού «ψηφοδελτίου για τον Τσίπρα»( Lista Tsipras) για τις Ευρωεκλογές και ότι είναι βέβαιος ότι θα αγνοηθούν οι μικροκομματικές διαφορές «για να μπορέσουν να  ξεπερασθούν τα παραδοσιακά εκλογικά  όρια τις ριζοσπαστικής Αριστεράς».

 

Η συνάντηση με τον υπερπεριφερειάρχη Νικόλα Τζινγαρέττι, του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας του Λατίου, και διήρκεσε μια ώρα και δέκα λεπτά.

 

«Το πολιτικό μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους πολίτες, θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον. Πέρα από τις δημαγωγίες όσων ζητούν την έξοδο από το ευρώ, μας παρουσιάσθηκαν  καινοτόμες  ιδέες,  με περιεχόμενο,  για να οικοδομηθεί  μια διαφορετική Ευρώπη. Ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στο  να ξεπεράσουμε τις καταστροφές που προκάλεσε η οικονομική κρίση», δήλωσε ο Νικόλα Τζινγκαρέττι. Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, θεωρείται ένας από τους πιθανότερους  μελλοντικούς υποψήφιους της ιταλικής κεντροαριστερός για την πρωθυπουργία. 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υπογράμμισε: «έγινε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, με ευρεία αναφορά στις τεράστιες περικοπές, σε Ελλάδα και Ιταλία, σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την πολιτική που ακολούθησε η περιφέρεια του Λατίου, διαπιστώνει κανείς ότι μπορεί να γίνει η εξυγίανση πράξη, χωρίς τα βασικά χαρακτηριστικά της νεοφιλελεύθερης  λιτότητας,  αλλά χτυπώντας την διαφθορά και την πραγματική  σπατάλη».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, τέλος, ότι θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την συζήτησή του με τον Νικόλα Τσιγκαρέττι στην Αθήνα, στις 6 και 7 του επόμενου Μαρτίου.  

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ