Καψής: Ο κόσμος έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση

Καψής: Ο κόσμος έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση

 

«Το μεγάλο σοκ που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία το κλείσιμο της ΕΡΤ έδειξε ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση», τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εκδήλωση «Για τη Δημοκρατία», στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Κεντρικό ερώτημα της εκδήλωσης ήταν: «Για ποιον λόγο να διατηρηθεί η δημόσια τηλεόραση;».

Ο κ. Καψής, μιλώντας για την προσπάθεια «στησίματος» του νέου φορέα, τόνισε πως «ο καινούργιος νόμος διασφαλίζει θεσμικά τουλάχιστον την ανεξαρτησία της Δημόσιας Τηλεόρασης», σημειώνοντας ότι ο νέος οργανισμός στήνεται μέσα σε ένα καθεστώς πόλωσης με μεγάλη προκατάληψη. «Δεν έχουμε κουλτούρα ανεξαρτησίας καθώς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πηγαίνουν σε κόμματα για να διεκδικήσουν προνόμια», είπε ο κ. Καψής, προσθέτοντας πως ο νέος φορέας θα είναι «ένας λιτός και παραγωγικός οργανισμός και σε ένα μήνα θα στηθεί το πρώτο κανάλι».

«Η τηλεόραση είναι κι αυτή μια δημόσια υπηρεσία που πρέπει να εξασφαλίζει την ανεξαρτησία, τη διαφάνεια και την ποιότητα», σημείωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Τηλεόρασης Θεόδωρος Φορτσάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη μιας ποιοτικής στάθμης και την υπεράσπιση ενός δημόσιου διαλόγου στην τηλεόραση απέναντι στα «ελεεινά τηλεοπτικά ραντεβού που διψούν για αίμα», όπως είπε.

«Είναι αστείο το 100% να πληρώνει για να βλέπει το 3%», είπε από την μεριά του ο Πίτερ Οικονομίδης, υπεύθυνος για χάραξη στρατηγικής στον τομέα των εμπορικών σημάτων, αμφιβάλλοντας για την ανάγκη ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης. «Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα να επανιδρύσουμε τα δημόσια μέσα. Αυτή είναι η ευκαιρία. Όχι η τηλεόραση», σημείωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ